I ti to možeš: Sportska kolica za perspektivne i mlade sportaše s invaliditetom

Misija i vizija programa "I Ti to možeš!" udruge Hrvatska reprezentacija je podići razinu svijesti o važnosti sporta za djecu i mlade, a posebna pozornost u projektu usmjerena je na sportaše s invaliditetom

 

U podružnici Centra za rehabilitaciju Rijeka udruga Hrvatska reprezentacija uručila je sportska invalidska kolica mladom i perspektivnom riječkom sportašu – Ademiru Fazlliju iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac. Time je najavljen početak akcije "21 kolica za sport" kao sastavnog dijela programa "I Ti to možeš!".

Akcija "21 kolica za sport“ provodit će se na području cijele Hrvatske. Cilj akcije je u svakoj od hrvatskih županija osigurati po jedna sportska kolica za bavljenje sportom jednom mladom sportašu. U svakoj županiji jedan sportaš – jedna kolica. Ovakvom inicijtivom želi se utjecati na opći rast i razvoj sporta osoba s invaliditetom, poticati djecu i mlade da se uključe u sportsku priču i da se kroz sport izgrađuju kao ličnosti.

Svečanom uručenju sportskih kolica nazočili su brojni gosti, među ostalim zamjenik gradonačelnika Rijeke, predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, MO Pulac, sportskih saveza i klubova, kao i poznati riječki sportaši, nogometaš Ivan Močinić i košarkaš Aramis Naglić. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Zbor 'Prijatelji' Centra za rehabilitaciju Rijeka te riječki glazbenik Damir Badurina.

Misija i vizija programa "I Ti to možeš!" udruge Hrvatska reprezentacija je podići razinu svijesti o važnosti sporta za djecu i mlade, a posebna pozornost u projektu usmjerena je na sportaše s invaliditetom.
Detaljnije informacije o programu na stranici www.hrvatskareprezentacija.hr/projekt-ti-mozes.

In Portal

 

Povezane vijesti