Sv. Filip i Jakov: Centru za rehabilitaciju osoba s invaliditetom PBZ donirao 250 tisuća kuna

Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, Valentina Cindori, rekla je da  su "donacijom PBZ grupe napokon ušli u 21. stoljeće"

 

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić posjetila je Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, kojemu su predstavnici PBZ grupe u sklopu humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" uručili donaciju od 250.000 kuna.

Ministrica Juretić tom je prigodom istaknula kako je ta donacija "pokazala da se banke, osim profitom, mogu baviti i humanitarnim radom, a Centru za rehabilitaciju pomoći će da korisnicima oplemeni boravak i djelatnicima olakša posao".

Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov  Valentina Cindori rekla je da  su "donacijom PBZ grupe napokon  ušli u 21. stoljeće".

"Opremili smo moderan dnevni boravak za vanjske korisnike s kompletnim namještajem i metodičkom opremom te time omogućili proširenje djelatnosti Centra i pružanje novih usluga u zajednici. Također smo opremili dva dnevna boravka za korisnike, kreativnu radionicu za izradu keramičkih figurica i predmeta, kreativnu radionicu za tkanje, kuhinju sa svom opremom za kulinarsku sekciju, nabavili kompjutore za informatički kabinet te medicinska i ortopedska pomagala. Sva ta oprema omogućit će našim sadašnjim i novim korisnicima sadržajnije i kreativnije korištenje slobodnog vremena te kvalitetnije razvijanje njihovih sposobnosti", rekla je  Cindori, ravnateljica Centra  koji se brine o djeci i odraslim osobama s teškoćama u razvoju, primarno s intelektualnim teškoćama, te je jedina takva ustanova u Zadarskoj županiji. U tom je centru trenutačno smješteno 89 korisnika.

U sklopu boravka u Zadarskoj županiji, ministrica Juretić obišla je u Zadru gradilište Centra za djecu s posebnim potrebama "Mocire", za koji je temeljni kamen položen 2007. godine, a još nije dovršen. Kako bi se radovi ipak nastavili i projekt što prije priveo kraju, ministrica Juretić i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta dogovorili su se da će se sastati s predstavnicima mjerodavnih ministarstava i grada Zadra.  Ove je godine u državnom proračunu za "Mocire" predviđeno samo 100.000 kuna.

Hina