Košarka u kolicima: KKI Zagreb potvrdio titulu favorita za osvajanje naslova

Zagreb ovakvom igrom potvrđuje status prvaka od prošle sezone i ostaje neporažen u pet odigranih utakmica

 

Bilo je više no napeto na IV. kolu Prvenstva Hrvatske košarke u kolicima, kojemu je domaćin bio KKI Zagreb.

Odigrane su četiri utakmice, a u prvom ogledu nastupile su ekipe KKI Zagreb i KKi Vukovi.

Definitivno najisčekivanija utakmica jesenskog dijela Prvenstva Hrvatske. U gradskom derbiju sučelile su se dvije najjače ekipe prvenstva. Utakmica koja je odlučila o prvom mjestu za jesenski dio natjecanja, jer su u dosadašnjem dijelu obje ekipe neporažene.

Obje momčadi spremno su i odlučno ušle u utakmicu, međutim nakon kratkog vremena KKI Zagreb je poveo, te prvu četvrtinu završava sa 20:13. Utakmica je bila iznimno natjecateljskog karaktera i rezultatski vrlo neizvjesna jer su borbeni KKI Vukovi pokušavali sniziti vodstvo Zagreba, što im je gotovo i uspjelo u drugoj četvrtini kada odličnom igrom Vukova, poneseni učinkom ponajboljeg pojedinca Dine Kolega, smanjuju razliku i uspijevaju izjednačiti utakmicu, te se na poluvrijeme odlazi sa 39:37 za KKI Zagreb.

U trećoj četvrtini Zagreb otklanja neizvjesnost pokazujući kvalitetu, iskustvo i u završnicu ulaze s komotnih 15 razlike, poneseni iznimno dobro igrom raspoloženih Ante Štimca i Alexa Franjula. U samoj završnici Vukovi, koji su do zadnjeg trenutka pokušavali smanjiti zaostatak i preokrenuti utakmicu, neznatno smanjuju razliku. Utakmica završava velikom pobjedom KKI Zagreba finalnih 84:70. Zagreb ovakvom igrom potvrđuje status prvaka od prošle sezone i ostaje neporažen u pet odigranih utakmica.

Damjan Lisska