Grad Zagreb: Sandra Švaljek i Darinko Kosor zadovoljni funkcioniranjem gradskih službi

Upitan smatra li da Grad bolje funkcionira bez Bandića nego s njim, Kosor je odvratio "to ste vi rekli", dodavši kako je "samo rekao da Grad besprijekorno funkcionira"


 Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor poručili su da Zagreb dobro funkcionira, unatoč tome što je gradonačelnik Milan Bandić u zatvoru.

"Grad dobro funkcionira, stvarno jako dobro", rekla je Švaljek novinarima nakon sjednice koordinacije gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i predsjednika vijeća gradskih četvrti.

Na sastanku je Švaljek predsjednicima vijeća gradskih četvrti rekla da Gradska uprava priprema proračun za 2015. te ih pozvala da prijedloge pripreme na vrijeme, kako bi mogli ući u proračun.

Kosor je novinarima rekao kako prvi ljudi grada brinu da Zagrepčani normalno koriste gradske usluge, a posao pravosudnih tijela ne želi komentirati.

Upitan smatra li da Grad bolje funkcionira bez Bandića nego s njim, Kosor je odvratio "to ste vi rekli" dodavši kako je "samo rekao da Grad besprijekorno funkcionira".

U četvrtak je bila sjednica Gradske skupštine na kojoj su zastupnici čvrstom većinom donijeli sve odluke, a čak pola točaka donijeto je apsolutnom većinom, jer su i zastupnici oporbe podržali neke prijedloge.

U petak je postrojena Zimska služba koja ima 50 ekipa više nego lani, a svi radnici su dobili nove uniforme. Ima dovoljno soli i spremni su na čišćenje kad god padne snijeg, ustvrdio je Kosor.

Tijekom vikenda, na blagdan Svih svetih i Dušni dan, besprijekorno su funkcionirale linije ZET-a tako da se nijedan građanin nije žalio na čekanje u redu, niti na posao koji su obavljali djelatnici ZET-a.

Na sjednici koordinacije gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i predsjednika vijeća gradskih četvrti s direktorima gradskih trgovačkih društava o planovima malih komunalnih akcija za ovu godinu nije bilo većih prijepora, a koordinacija i dalje normalno funkcionira, dodao je Kosor.

Hina
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

 

Povezane vijesti