Anđela Vincetić Mužinić osvojila prvo mjesto na French Para Openu 2023

U Francuskoj, točnije u Parizu, prošli tjedan, od 9. studenog do 12. studenog održan je turnir u para stolnom tenisu, ITTF SQY French Para Open 2023. Hrvatske boje na ovom turniru branile su Mirjana Lučić i Anđela Mužinić Vincetić

Anđela Mužinić Vincetić

 

Lučić se natjecala u grupi 2, u kojoj su još bile Kineskinja Xiong Guiyan te Brazilka Bezerra Becker Aloise Moura Karina. Prvi meč naša je predstavnica igrala protiv Kineskinje Guiyan. U tom meču Mirjana nije imala puno šanse te ju je kineska predstavnica dobila s glatkih 3:0.

Drugi meč, u kojem je Mirjana igrala protiv Brazilke Bezzere Becker Karine, pripao je našoj predstavnici s visokih 3:0). U četvrtfinalu, ždrijeb je Lučić povezao s Turkinjom Neslihan Kavas, a to je na žalost bila prepreka koju Lučić nije mogla proći, Turkinja ju je svladala s 3:1.

Lučić nastavlja s natjecanjima koja je očekuju u ovoj godini, a cilj joj je plasirati se na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Osim Mirjane Lučić, natjecala se i odnedavna europska prvakinja, hrvatska parolimpijka Anđela Mužinić Vincetić.

Anđelu je zapala grupa 1, a u njoj su je dočekale Turkinja Hatice Duman, srpska predstavnica Sanja Mijatović, te Egipćanka Fawzia Elshamy.

Mužinić je u prvom meču savladala Sanju Mijatović s rezultatom 3:1. U drugom je bila uvjerljiva protiv Hatice Duman, Turkinju je također pobijedila s 3:1. Dan kasnije, u trećem meču, Mužinić je bila bolja od egipatske predstavnice Fawzie Elshamy, pobijedivši je s uvjerljivih 3:0.

Anđela je s tri pobjede u grupnoj fazi natjecanja završila prva, te se na taj način direktno plasirala u polufinale turnira, a tamo ju je čekala Talijanka Carlotta Ragazzini. U tom susretu naša je predstavnica slavila s 3:1 te izborila finale turnira.

Kako bi osvojila zlato, Anđela je morala proći prepreku zvanu Juan Xue. Naša najbolja parastolnotenisačica i u tom je susretu bila na visini zadatka, te je s 3:1 pobijedila u finalu i osvojila još jedno zlatno odličje.

Podsjetimo, Anđela Mužinić Vincetić ove je godine postala europska prvakinja osvojivši zlato na Europskom prvenstvu u Sheffieldu. Na taj je način direktno izborila nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti