Dubrovački klub Libertas Marinkolor poziva djecu s teškoćama da upišu školu stolnog tenisa

Klub se u svom radu vodi izjavom predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratka Kovačića: 'Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kroz sport se više ne osjećaju kao bolesnici, već kao sportaši'

Vizual poziva.

 

Dubrovački klub Libertas Marinkolor uveo je organizirani rad s djecom s teškoćama u razvoju. Klub poziva sve osobe neovisno o vrsti invaliditeta da se uključe u školu stolnog tenisa Libertas Marinkolor.

Za djecu s teškoćama u razvoju organizirana su dva treninga tjedno, utorkom i četvrtkom. Treninzi se održavaju u Sportskoj dvorani Gospino polje od 15 do 15:45 sati.

Iz Libertas Marinkolora ističu da je najvažnija radost djece te da je cilj da se oni kroz sport razvijaju i rastu.

Klub se u svom radu vodi izjavom predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratka Kovačića: 'Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kroz sport se više ne osjećaju kao bolesnici, već kao sportaši'.

- Draga i dobra djeco, dragi roditelji, sva djeca koja su u mogućnosti neka slobodno dođu i probaju i ukoliko im čini radost i korist neka se upišu u školu stolnog tenisa Libertas Marinkolor, koji je od početka uz susrete djece s teškoćama u razvoju. Mi se uvijek ravnamo prema dječjim najljepšim željama u smjeru najveće radosti za njih i njihove roditelje i cijelu obitelj - kažu iz kluba.

Školu stolnog tenisa ovaj klub organizira s nekoliko udruga za osobe s invaliditetom - Udruga 'Dva skalina', Udruga Down sindrom Dubrovnik - DNŽ te Udruga kronično bolesnog djeteta 'Zajedno do zdravlja'.

Inicijativu je podržao i HPO, a svi oni koji svoju djecu žele uključiti u školu stolnog tenisa trebaju se javiti na email stk.lib@gmail.com.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti