Počela prodaja ulaznica za Paraolimpijske igre u Parizu

Prodaja ulaznica za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. počela je u ponedjeljak ujutro, a nudi se gotovo 2,8 milijuna ulaznica po principu ‘tko prvi, njegovo’ i po cijenama u rasponu od 15 do 100 eura, no bez ulaznica za svečanosti otvaranja i zatvaranja

Eiffelov toranj s POI zastavom, ilustracija.

 

- Stvarno želim potaknuti sve naše sunarodnjake da kupe karte - rekao je predsjednik Republike Emmanuel Macron u nedjelju koja je bila posvećena parasportu u Parizu.

Među tih više od dva milijuna ulaznica, 60.000 će biti za lako dostupna mjesta, a 12.000 rezervirano za osobe u invalidskim kolicima.

Ovo odgovara na ‘sve zahtjeve’, tvrdi organizator POI Paris 2024, pojašnjavajući ovu malu brojku. Potencijalna pratnja također će morati kupiti kartu.

Prodaja ulaznica za Olimpijske igre, prvotno otvorena s dva izvlačenja, izazvale su frustraciju cijenama koje su neki smatrali previsokim.

Ministrica sporta Amélie Oudéa-Castéra podsjetila je sa svoje strane da će 300.000 ulaznica za Paraolimpijske igre biti posebno podijeljeno školama.

Prošlog kolovoza, predsjednica Francuskog paraolimpijskog i sportskog odbora (CPSF), Marie-Amélie Le Fur, pohvalila je popularn cijene ulaznica od kojih čak ‘polovica stoji manje od 25 eura’.

Najavljeno je da će se oko 80 posto ulaznica prodavati i po cijeni od 50 eura ili manje. U ponudi su i ‘Discovery propusnice’ po cijeni od 24 eura za praćenje nekoliko disciplina u istom danu, kao i ponuda za obitelji sa sniženom cijenom za mjesta za djecu.

 

Izvor: Hina

 

Povezane vijesti