Fran Skračić osvojio srebro na SP-u u parastreljaštvu

Hrvatski strijelac Fran Skračić osvojio je srebrnu medalju u disciplini 10 m zračna puška ležeći za slijepe i slabovidne na Svjetskom prvenstvu u parastreljaštvu koje se održava u Limi

Fran Skračić

 

SP se održava u zračnoj bazi u Limi, koja je i dom peruanskih zračnih snaga. Ovo je deveto izdanje SP-a i prvo koje će se održava u Americi. Ujedno je to i treći veliki međunarodni streljački parasportski događaj koji se održava u Peruu nakon Svjetskog kupa u Limi 2021. i Parapanoameričkih igara 2019.

Na prvenstvu nastupa više od 260 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta, a hrvatske boje brane tri strijelca - Rudolf Petrović, Damir Bošnjak i Fran Skračić.

Hrvatska je već prvog dana natjecanja stigla do medalje. Fran Skračić je u disciplini 10 m zračna puška ležeći u konkurenciji slijepih i slabovidnih osvojio srebro. Član Streljačkog kluba invalida rada - Zagreb je u ovoj disciplini na posljednjem SP-u u Al Ainu osvojio broncu, a ovoga puta je napravio korak više.

- Sjajno se osjećam, presretan sam. Dobro smo se pripremali i nadao sam se dobrom rezultatu. Ispalo je odlično. Još nisam niti svjestan ovoga uspjeha - kazao je 34-godišnji Skračić.

- Još mi srce lupa, još se nisam uspio u potpunosti smiriti - poručio je Skračić kojeg na SP-u očekuje i nastup na 10 m zračna puška stojeći.

U finalu je bio drugi s 238,6 krugova iza dvostrukog svjetskog prvaka Španjolca Agera Solabarrieta Txakartegija koji je slavio s 243,1 krugova. Treća je bila Poljakinja Katarzyna Orzechowska s 217,9 krugova.

Skračić se do finala probio kao drugoplasirani sa 613,5 krugova što je bio njegov najbolji rezultat u kvalifikacijama na velikim natjecanjima. Španjolac Txakartegija je bio najbolji i u kvalifikacijama (620,9).

- Nakon duge godine i puno rada, ova titula je sjajna. Mjesecima sam trenirao šest dana u tjednu i ovo je nagrada - kazao je Španjolac koji je u srpnju slavio na Svjetskom kupu u Osijeku.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti