Dominik Livaković napustio Dinamo i potpisao za turski Fenerbahče

Nakon dugih pregovora Dinamo se ipak uspio dogovoriti s turskim klubom oko transfera svog broja jedan

 

Posljednjih mjeseci nagađalo se gdje bi karijeru mogao nastaviti hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković. Iako je, zbog svojih kvaliteta, zapeo za oko mnogih europskih klubova na kraju se odlučio za turski Fenerbahče.

Dominik je u četvrtak oko 13 : 30 sati stigao u Istanbul  te je nakon obavljenih liječničkih pregleda potpisao ugovor s Fenerbahčeom.

Na račun hrvatskog prvaka trebalo bi sjesti oko 9 milijuna eura, dok bi kroz bonuse Dinamo mogao zaraditi još milijun eura.

O kvalitetama našeg reprezentativnog golmana govori i to da je za njegove usluge bio zainteresiran i Real Madrid Luke Modrića, ali se transfer u kraljevski klub ipak nije dogodio, te će Dominik sljedećih nekoliko sezona provesti u turskom velikanu.

Livakovića su u Istambulu dočekali brojni navijači i novinari. Navijači Fenerbahčea na profilima svojih društvenih mreža objavljuju njegove najveće obrane kako u Dinamu, tako i u reprezentaciji. Po dolasku na stadion, sad već bivšem golmanu Dinama, priređen je fantastičan doček. 

Livi je u Dinamo došao 2015. godine iz redova NK Zagreba i u klubu proveo sedam godina. S Dinamom je ostvario brojne uspjehe. Nakon odlaska Danijela Subašića u reprezentativnu mirovinu, Dominik je stao na vrata reprezentacije, a bronca iz Katara, kao i sve one obrane na tamošnjem svjetskom prvenstvu, stavile su ga na radar brojnim europskim velikanima. Kao plod toga dogodio se i ovaj transfer u Fenerbahče.   

U sinoćnjoj utakmici na Maksimiru Dinamo je s 3 : 1 svladao Spartu Prag u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u grupnu fazu Europske lige, a na poluvremenu, snimljenom video porukom, Dominik Livaković oprostio se od navijača :

"Dragi navijači, nakon sedam nevjerojatnih godina osjećam duboku zahvalnost što sam nosio Dinamov dres, bio vaš kapetan i branio boje Dinama. Odlazim s tugom, ali istovremeno sa zahvalnošću. Hvala vam što ste bili uz mene u svim trenucima. Nadam se da ćete razumjeti moju odluku i želju za novim izazovima, nadam se da će ovo biti ne zbogom, nego samo doviđenja. Za kraj, sve što osjećam mogu sažeti u samo jednoj rečenici: Činiš me sretnim kad tužno je", poručio je bivši kapetan zagrebačkog Dinama. 

Od sada će na golu Dinama kao prvi vratar biti Ivan Nevistić. A novi kapetan Dinama bit će Bruno Petković.