U subotu se po sedmi put održava Sportsko lice Platka

Za održavanje košarkaškog djela programa zaslužan je klub košarke u kolicima Kostrena koji su domaćini ovog sportskog događaja

 

Sedmu godinu zaredom Platak će ugostiti brojne bivše sportaše, trenutno aktivne sportaše, kao i bivše reprezentativce te rekreativce na svojim sportskim terenima. Činjenicu koliko je ovo multisportsko natjecanje popularno, potvrđuje i to da se ekipe koje su jednom sudjelovale na ovom natjecanju uvijek iznova vraćaju, ali isto tako svake godine prijavljuju se i nove ekipe.

Prijavljeni sportaši natjecat će se u malom nogometu, košarci 3v3, odbojci na pijesku, disc golfu i boćanju.

Ove godine najveći broj sportaša prijavio se za natjecanje u boćanju koje će se po prvi put održati u sklopu ovog događaja. Turnir u golfu ugostit će i natjecatelje iz drugih zemalja, što do sada nije bio slučaj.

Uz uobičajni seniorski turnir u košarci 3v3, održat će se i turnir košarke u kolicima, kao i turnir za najmlađe. Za održavanje košarkaškog djela programa zaslužan je klub košarke u kolicima Kostrena koji su domaćini ovog sportskog događaja.

Za ovogodišnje izdanje „Sportskog lica Platka“ prijavili su se brojni sportaši, tako da se kvaliteta  natjecanja  uopće ne dovodi u pitanje.

Uz sportski dio ovog događaja, svi okupljeni moći će uživati i u gastronomskoj ponudi za koju se pobrinuo Ina Food Truck Fresch Corner.  Svi sudionici dobiti će majice organizatora, a oni najuspješniji na sportskim terenima i prigodne nagrade s ugraviranom maskotom Platka.

Za svoje sportske uspjehe natjecatelji će dobiti i nagrade koje su za njih pripremili sponozori kao što su  Zagrebačka pivovara, JGL d.d., Darna – tvornica likera Rovinj, Suza T.B., Destilerija Aura, Delmerion kozmetika, Erste banka, Pero-bio te sami organizatori Društvo sportske rekreacije Kvarner.

Nakon cjelodnevnog boravka na „brdu uživanja“ koje je okruženo lijepom prirodom te se nalazi na  1111 metara  nadmorske visine, za sudionike je organizirano i spavanje u Velikom i Malom domu.

Studentima Sveučilišta u Rijeci sudjelovanje na svim turnirima je besplatno. Toj je omogućeno suradnjom sa SSD Nautilus putem financiranja studentskih projekata od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka.

Svi zainteresirani za bilo koji od ovih turnira mogu se javiti na mail: sva.lica.platka@gmail.com.

Sljedeći vikend, u nedjelju 27.08. na istom mjestu, održat će se utrka pod nazivom „Vertikalno lice Platka“, na kojem će se natjecati brojni  trail trkači i XCO biciklisti koji će svojim trkačkim sposobnostima pokušati doći do vrha „brda uživanja“.

Oni koji žele sudjelovati u ovom biciklističkom natjecanju trebaju se prijaviti na stranici https://www.stotinka.hr/hrv .