Hajduk riješio problem s Turkovićem i može dobiti Uefinu licencu

Splitski klun uplatio je 600 tisuća kuna svom bivšem nogometašu Almiru Turkoviću, što je bio jedan od uvjeta za dobijanje Uefine licence za europska kup natjecanja, doznaje se od predsjednika uprave Marina Brbića

"Uplaćivanjem duga Turkoviću uklonili smo i posljednju zapreku za dobijanje Uefine licence za europska kup natjecanja u sljedećoj sezoni", rekao je Brbić večeras za Hinu.

Vodstva nogometnih klubova Hajduka i Šibenika jučer su potpisali sporazum kojim se rješavaju financijske poteškoće zbog duga splitskog kluba Šibeniku od 4,7 milijuna kuna. Taj je dug nastao temeljem prošlogodišnje odluke arbitraže Hrvatskog nogometnog saveza, a glede transfera nekadašnjeg Šibenikovog nogometaša Ante Rukavine iz Hajduka u grčki Panathinaikos. Hajduk je nedavno izmirio i dugovanja prema svojem bivšem nogometašu Ljubi Miličeviću.

Uefa je bila upozorila Hajduk da neće dobiti licencu za nastupe u europskim natjecanjima za sljedeću sezonu ukoliko do 31. ožujka ove godine ne izmiri dugove nastale u 2012. godini.

Hina