SJEDEĆA ODBOJKA Trijumf paraodbojkaša Marsonije u Poreču na 14. Memorijalnon kupu Hrvatske

Uslijed pandemije natjecanje je održano bez nazočnosti gledatelja, a sukladno preporukama i odlukama stožera CZ RH za natjecanja u zatvorenim prostorima i usvojenim odlukama i napucima Hrvatskog paraodbojkaškog saveza

Marsonija, paraodbojka

 

Trijumfom paraodbojkaša Marsonije jučer je u Poreču završilo nadmetanje za 14. Memorijalni kup Hrvatske u sjedećoj odbojci.  Brođani su do svog prvog slavlja došli nakon što su ostali neporaženi u pet mečeva, drugi s četiri pobjede su paraodbojkaši Knina, a treće mjesto zauzeli su članovi najstarijeg hrvatskog paraodbojkaškog kluba Hrabri iz Zagreba. Četvrti je OKI Split, peto mjesto pripalo je paraodbojkašima KS Vukovar, a poslijednji bez pobjede je OKI Zadar.

Glavni tajnik Hrvatskog paraodbojkaškog saveza Vladimir Miščančuk ističe kako je kao i svih ovih godina natjecanja za Kup pokrovitelj bilo Ministarstvo hrvatskih branitelja, dok je supokrovitelj Hrvatski paraolimpijski odbor.

- Kup je državne razine s memorijalnim karakterom posvećeno poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim braniteljima te preminulim članovima Hrvatskog paraodbojkaškog saveza. Uslijed pojave pandemije natjecanje je održano bez nazočnosti gledatelja, a sukladno preporukama i odlukama stožera CZ RH za natjecanja u zatvorenim prostorima i  usvojenim odlukama i napucima Hrvatskog paraodbojkaškog saveza.  

Važno je napomenuti da je u ovim teškim pandemijskim vremenima Savez uspio održati prvi dio lige u kojoj nastupaju dvanaest klubova te 14. Memorijalni kup Hrvatske u sjedećoj odbojci. Ostao nam je žal što ostali klubovi zbog oboljelih paraodbojkaša nisu niti doputovali u Poreč, za koje nas vežu lijepe uspomene iz 2017. godine kada smo na europskom prvenstvu zauzeli četvrto mjesto - zaključio je Miščančuk.

Darko Marić / HPO

 

Povezane vijesti