Hoće li Pistorius biti oslobođen optužbe za stravično ubojstvo?

Sudac je kazao kako će se Pistoriusu ublažiti ograničenja, ali da ih prvo mora izvijestiti o svojim planovima najmanje tjedan prije nego što napusti državu

Kako sada stvari stoje, najpoznatiji svjetski atletičar s invaliditetom Oscar Pistotius mogao bi biti oslobođen optužbi za jedno od najokrutnijih ubojstava u novijoj povijesti Južnoafričke Republike. Tamošnji mediji, naime, spekuliraju da Pistorius uživa bezuvjetnu zaštitu pravosuđa na što, uostalom, ukazuje i današnja odluka suda u Pretoriji.

Sud u Južnoafričkoj Republici dopustio je 26-godišnjem atletičaru Oscaru Pistoriusu, optuženom za ubojstvo svoje djevojke, da odlazi na međunarodna natjecanja.

Pistoriusev odvjetnik kazao je kako paraolimpijac trenutno nema zakazana natjecanja, ali će s vremenom morati trenirati kako bi mogao dalje nastaviti zarađivati za život, piše Sky News. 

Sudac je kazao kako će se Pistoriusu ublažiti ograničenja, ali da ih prvo mora izvijestiti o svojim planovima najmanje tjedan prije nego što napusti državu. Također, nakon povratka u Južnoafričku Republiku, morat će u roku od 24 sata vratiti putivnicu na sud.

– Ne vidim razlog zašto bi mu zabnranili da napusti državu ukoliko bude pozvan na natjecanje – kazao je sudac Bert Bam na saslušanju.

Pistorius je na rubu samoubojstva i potpuno je uništen nakon što je rasprodao sve da podmiri pravne troškove i jmačevinu, rekao je za BBC izvor blizak obitelj, Mike Azziei. Sportaš je bio prisiljen prodati i svoje trkaće konje, potpuno je uništen, posvjedočio je njegov odvjetnik Azziel.

In-Portal/VLM