Izbornik Walesa: Hrvatska je jedna od najjačih reprezentacija Europe

Chris Coleman će u utakmicu protiv Hrvatske poslati pomlađenu momčad, ali uz zapovijed da se ne predaju pred jednom od najboljih reprezentacija Europe

Pobjeda nad Škotskom u petak od 2-1 dovela je Wales na treće mjesto u skupini A, ali je zaostatak Colemanovih igrača za vodećim dvojcem kojeg čine Hrvatska i Belgija i dalje sedam bodova i samo nova tri boda će Velšanima ostaviti živu nadu da mogu u Brazil.

"Wales Online" ističe kako se večerašnja utakmica gleda kao dvoboj bivših Tottenhamovih suigrača Garetha Balea i Luke Modrića.

Coleman, je obećao kako će večerašnja utakmica na Liberty stadionu biti pitanje života i smrti za Wales.

"I prije ove utakmice sam rekao da nam iz ova zadnja dva susreta treba šest bodova, ako želimo dalje. To je težak zadatak,a li mi želimo pobijediti. I protiv Škotske smo igrali jako dobro", kazao je Coleman.

"Hrvatska je sada jedna od najboljih momčadi u skupini. To je jedna od najjačih reprezentacija u Europi. To će biti teška utakmica, ali ne možemo sjesti i predati se, igramo na domaćem terenu i moramo dati sve od sebe da pobijedimo", istaknuo je.

"Ako osvojimo tri boda prebacit ćemo pritisak na Hrvatsku. To će biti jako nezgodno za Hrvatsku i Belgiju, ali sve je na nama", dodao je.

Pitanje koje muči sve Velšane i velške medije je zdravstveno stanje najveće zvijezde Walesa Balea, no Coleman ima dobre vijesti: "Gareth je najprije imao lakši trening, a onda je odradio cijeli trening. Sada se osjeća bolje nego prošli tjedan. Ne vidim zašto ne bi počeo utakmicu."

Hina