POLICIJSKA UPRAVA VARAŽDINSKA Provedena akcija 'Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost'

Apeliramo i na osobe s invaliditetom da ne ustupaju drugim osobama svoj znak pristupačnosti na korištenje, poručili su iz Policijske uprave varaždinske

 

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, proveli su prošli tjedan operativnu akciju 'Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost'. Tijekom provođena akcije, utvrđeno je ukupno 19 prekršaja nepropisnog parkiranja vozila, a od navedenog broja četrnaest prekršaja počinili su vozači koji su nepropisno parkirali svoja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

- Parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom najbliža su ulazima u zgrade ili neke druge značajne objekte (pošta, banka, trgovački centri i sl.) te stoga i ne čudi činjenica što se druga vozila parkiraju na ta mjesta. Vezano uz navedeno, molimo sve vozače da ne parkiraju svoja vozila na mjestima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Također apeliramo na osobe s invaliditetom da ne ustupaju drugim osobama svoj znak pristupačnosti na korištenje – poručili su iz Policijske uprave varaždinske.
Anita Blažinović