SLAVONSKI BROD Održana završna konferencija projekta 'Želiš li se mijenjati za moje mjesto'

Mnogi vozači nisu svjesni problema koje osobe s invaliditetom imaju kada im je onemogućeno parkiranje na za njih predviđena mjesta

 

Na parkiralištu pokraj Kazališno-koncerte dvorane 'Ivana Brlić-Mažuranić' u četvrtak je održana završna konferencija za medije projekta 'Želiš li se mijenjati za moje mjesto'.

Njen glavni cilj je osvijestiti građane Slavonskog Broda da ne parkiraju svoje automobile na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. Inicijatori kampanje su Radio 92fm/ Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijska uprava brodsko posavska, a partneri su Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, HAK Auto klub Marsonia, Nezavisni cestarski sindikat, Brod plin d.o.o. i Đuro Đaković TEP d.o.o.

U sklopu kampanje su izrađene fotografije osoba s invaliditetom, građana Slavonskog Broda, koje su postavljene uz prometne znakove koji označavaju parkirna mjesta za osobe s invaliditetom na dvanaest lokacija u gradu. Jedna od njih je upravo pokraj Kazališno-koncertne dvorane. Na taj način poslužit će kao podsjetnik i opomena vozačima koji parkiraju na njihova mjesta.

Naime, mnogi vozači nisu svjesni problema koje osobe s invaliditetom imaju kada im je onemogućeno parkiranje na za njih predviđena mjesta. Na žalost, ovakve situacije se događaju na svakodnevnoj razini. Kampanja 'Želiš li se mijenjati za mjesto' ranije je realizirana i u drugim hrvatskim gradovima, a pohvalio ju je i Europski parlament.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti