POREČ Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci

Naša federacija trenutno broji 25 aktivnih članica, a poduzimamo aktivnosti da se sjedeća odbojka razvija u još najmanje pet zemalja koje su naše potencijalne buduće članice, izjavila je glavna tajnica PVE-a Ivana Pavić

 

U organizaciji Europske paraodbojkaške federacije u Poreču će se od 21. do 24. veljače održati kvalifikacije za ovogodišnje Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se u srpnju održati  u Budimpešti.  Na porečkim kvalifikacijama nastupaju odbojkaške vrste iz Češke, Francuske, Gruzije, Italije, Litve, Slovenije i Turske. Tijekom kvalifikacija odigrat će se 21 utakmica, nakon koje će dvije prvoplasirane ekipe izboriti posljednja dva mjesta među dvanaest muških ekipa na Europskom prvenstvu. 

Natjecanje se održava u sportskoj dvorani Hotela Dijamant.

- Ovo su prve kvalifikacije za Europsko prvenstvo, jer su poslijednje održane u Sloveniji 1997. godine, što govori u prilog rastu broja nacionalnih timova u sjedećoj odbojci i povećanja broja članica u Europskoj paraodbojkaškoj federaciji. Naša federacija trenutno broji 25 aktivnih članica, a poduzimamo aktivnosti da se sjedeća odbojka razvija u još najmanje pet zemalja koje su naše potencijalne buduće članice - izjavila je glavna tajnica PVE-a Ivana Pavić.
- Važno je istaći kako je domaćin ovogodišnjih kvalifikacija Europska paraodbojkaška federacija koja je u suradnji s Odbojkaškim klubom Poreč odradila sve tehničke pripreme uz pomoć  Sportske zajednice Grada Poreča. Ovo je pozitivan primjer suradnje između sportskih djelatnika osoba s i bez invaliditeta i prilika za nastavak uspješne suradnje - zakljućila je glavna tajnica Ivana Pavić.

Ovogodišnje kvalifikacije u Poreču bit će posljednje ovakvoga tipa, budući da će se u narednom periodu, na nivou Europske paraodbojkaške federacije, u muškoj konkurenciji, održavati minimalno dvije razine europskih prvenstava divizija A s dvanaest ekipa te divizija B s maksimalno osam timova.

Darko Matić / HPO