Gradonačelnik Bandić: Bit će otpuštanja u Zagrebačkom športskom savezu

"Znadete li da se pola sredstava namijenjeno zagrebačkom sportu koristilo za plaće zaposlenika u ZŠS-u od kojih svaki radi u prostoru od 44 kvadrata, a u garaži imaju rezervirana i plaćena mjesta za 33 službena automobila", kaže prvi čovjek Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić kazao je večeras u sportskom parku Mladosti da vjeruje u prolaz Dinama u Ligu prvaka.
"Igra se još 90 minuta i kakav bi ja to počasni predsjednik Dinama bio kada ne bih vjerovao u mogućnost prolaza u Ligu prvaka. Istina rezultat iz Maksimira nam ne ide u prilog, ali uvjeren sam da u Beču u susretu protiv Austrije nismo bez izgleda", kazao je Bandić i napomenuo da zbog obveza u utorak neće nazočiti utakmici u Beču.

Bandić je potvrdio da, osim u Holdingu, "čistku" planira i u Zagrebačkom športskom savezu (ZŠS) u kojem bi od sadašnjih 107 zaposlenih nastavilo sa radom samo 25 djelatnika.

"Znadete li da se pola sredstava namijenjeno zagrebačkom sportu koristilo za plaće zaposlenika u ZŠS-u od kojih svaki radi u prostoru od 44 kvadrata, a u garaži imaju rezervirana i plaćena mjesta za 33 službena automobila. Mi ćemo jednako izdvajati za sport, ali sada ona neće ići na plaće djelatnika ZŠS-a nego u sportske klubove. Pa i Mladost je došla u krizu jer joj je prošle godine iz ZŠS-a plaćeno 1,3 milijuna kuna manje nego što su po propisima trebali dobiti", kazao je Bandić.

Na pitanje kako će se riješiti viška zaposlenih, Bandić je odgovorio po istim principima po kojima su i zapošljavani, ali da to sve mora biti sukladno sa zakonskim propisima.

In-Portal / Hina

Foto: PIXSELL