Poznan: Otvoreno prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom

"Najviše u Poznaňu  očekujemo u BC4 kategoriji, u kojoj će nastupiti Davor Komar iz BKOSIŽ Istrijana iz Pule, trenutno 7. igrač svijeta, koji je prvi nositelj ovog turnira te glavni favorit za zlatnu medalju", izjavio je izbornik Tomislav Bunjevac

 

Od 5. do 12. rujna u poljskom Poznaňu održava se Otvoreno prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom gdje će se boriti njih 81 iz 13 europskih zemalja. Hrvatske boje brani devet igrač(ic)a. Hrvatske boćarice i boćari nastupit će u sve četiri pojedinačne, kao i u dvije ekipne kategorije.

"Najviše u Poznaňu  očekujemo u BC4 kategoriji, u kojoj će nastupiti Davor Komar iz BKOSIŽ Istrijana iz Pule, trenutno 7. igrač svijeta, koji je prvi nositelj ovog turnira te glavni favorit za zlatnu medalju, koju je osvojio i prošle godine. Osim Komara tu su njegova klupska kolegica i 42. igračica svijeta Melisa Osmanović te Damir Juren iz BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO iz Zagreba, koji je trenutno 89. na svjetskoj rang listi. Njih troje nastupit će također u konkurenciji BC4 parova  koji trenutno zauzimaju 12. mjesto na svjetskoj rang listi. Najveći konkurenti će im biti svjetski prvaci i paraolimpijski pobjednici Slovaci, jaki Rusi i Nijemci", izjavio je uoči odlazka za Poznaň izbornik Tomislav Bunjevac.

Darko Matić / HPO

 

 

Povezane vijesti