Srpski trener u Maksimiru razbio klupu, a vratar Stojković glavu

"Siniša, molimo te, odlazi! Vrijeme je da počnemo s rezervacijama novih televizora za gledanje nogometa na pravoj Marakani", pišu srpski mediji

Aleksandar Kocić, trener srpskih vratara, svoj bijes nakon jednog promašaja Srbije u 77. minuti iskalio je na klupi za gostujuću momčad. Kocić je opalio rukom u gornji dio konstrukcije, nakon čega je jedan dio otpao na pod.

Zanimljivo, početkom drugog poluvremena na istom je mjestu nastradao njegov štićenik, vratar Vladimir Stojković. Pri jednoj šansi Srbije Stojković je skočio u zrak i udario glavom te se dobro rasjekao. Nakon što mu je pružena liječnička pomoć vratio se na klupu.

Mihajlović ostaje

Presdjednik FSS-a Srbije Tomislav Karadžić tvrdi kako je posao Siniše Mihajlovića na klupi Srbije siguran unatoč bolnom porazu u Maksimiru te da će voditi srpsku reprezentaciju sve do kraja kvalifikacija za SP.

- Nastavljamo put sa Sinišom, naravno. Iako smo pobjedom Belgije u Skoplju izgubili gotovo sve šanse za put u Brazil, nećemo ništa mijenjati - rekao je Karadžić i dodao:

- Poraženi smo u utakmici koja nam je bila posljednja šansa za odlazak na SP, ostaje žal što u drugom poluvremenu nismo iskoristili šanse, ali idemo dalje s projektom pomlađivanja reprezentacije.

S Karadžićem se ne slaže nijedan susjedni medij, svi su suglasni da Mihajlović mora otići, po mogućnosti što prije. U porukama izborniku vrlo su konkretni:

Siniša ugasio svjetlo

"Mihajloviću, bilo je dosta. Odlazi", naslov je kojeg donosi Blis, "Siniša ugasio svjetlo", piše Sport, a Večernje novosti su kratke sa porukom: "Mihajloviću odlazi". Bilo je i sprdanja na račun izbornika i njegovih izabranika pa su ih Naše novine nazvale "Siniša i 11 patuljaka".

Srpski tisak suglasan je da više nema baš nikakvih šansi da orlovi izbore put u Brazil, iako jo uvijek postoje teorije za to.

"Odavno ne smijemo kalkulirati pa je dovoljno da počnemo sa rezervacijom novih televizora za gledanje nogometa na pravoj Marakani", piše Telegraf.

Strahuju kako će u preostale dvije utakmice, protiv Hrvatske i Makedonije u Beogradu, tribine biti poluprazne jer se njihova momčad nikad ranije nije oprostila od nade da se plasira na neko natjecanje.

VLM

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL