Mihajlović svojim igračima zabranio internet da ne bi gledali porniće

Kako bi podigao borbeni duh nogometašima srpske reprezentacije (galvanizirao, što bi rekao Ćiro Blažević), izbornik Mihajlović nije im zabranio samo konkretni seks, već i onaj virtualni

Napokon je postalo jasno zašto je Siniša Mihajlović - uz čokoladu, čvarke i ostalu kaloričnu hranu - svojim igračima zabranio i internet. Ispočetka se mislilo da izbornik Mihajlović svoje igrače hoće poštedjeti negativne atmosfere pred utakmicu s Hrvatskom, koju ne šire samo hrvatski nego i srpski novinari. Mihajlović je odlučio svojim igračima uskratiti ne samo konkretan seks sa suprugama i djevojkama, a onda je zabranu proširio i na onaj virtualni.

Kakav dasa!

Miha "fura" frajerski stil, život na visokoj nozi i – prgavu crtu. Susjedi će reći da glumi "mangupa". Bio je takav kao igrač, sada je podigao uloge. Crtica koja to opisuje je jučerašnja s Plesa:

– Izborniče, može kratka izjava – pitao ga je neki kolega.

– Ne može! – uzvratio je Siniša Mihajlović, izbornik Srbije.

– Hvala vam... – bio je pristojan hrvatski novinar.

– Molim, može i drugi put – odbrusio je cereći se Siniša.

Pravio se frajer i pred nama novinarima kad smo u kampu orlova početkom tjedna čekali okupljanje Srbije. Vraćao se u nekoliko navrata, jednom je zaboravio kapu, drugi put ključeve... Trčao od fotoaparata do kamera. Želio je biti primijećen, ispasti "dasa". Vozač mu je uvijek na raspolaganju, a ispod glasa se može čuti kako ga vozi i na – toalet. Radi što hoće, bira igrače po znanju solfeggia, zabranjuje im internet i čokoladu, čak i seks! Vlada čvrstom rukom. Čak svojim reprezentativcima neće reći ni tko će igrati do trenutka prije istrčavanja u Maksimiru. On je "baja", a ostali prolaznici. No nisu...– Miljanić i Mihajlović najzahtjevniji su izbornici s kojima sam radio, a ekonom sam Jugoslavije još od 1974. godine i SP-a u Njemačkoj! Nisam u međuvremenu propustio ni jedno natjecanje, a ne znam ni sam s koliko izbornika sam radio. Inače, Ivica Osim bio mi je najdraži – kaže nam svevremenski ekonom reprezentacije Stanko Nikolić Lala.

Tko je luzer a tko pozer

I dok je srpski Forrest Gump po Pazovi trčao, u Zagrebu je ipak mirno šetao po predvorju hotela, nije kao 1999. poput Dejana Savićevića izlazio ispred Sheratona i razmjenjivao "u ta usta škrbava" s domaćim navijačima.

Umjesto slušalica iz Pazove, sada s uha nije skidao mobitel. Izbjegavao je komunikaciju. Pozivi su se nizali, a on je samo slušao. I smijao se. Podrška je stizala sa svih strana, sumnjamo da je zvao vicomat. Pred njim je bila utakmica karijere. Upravo ona zbog koje je preuzeo orlove.

– Jedan od ključnih razloga zašto sam preuzeo Srbiju utakmica je s Hrvatskom! – kaže Mihajlović.

Ispao je tada hrabar.

Stigao je trenutak istine, večeras ćemo vidjeti je li zaista frajer ili tek dobar pozer...

In-Portal/VLM

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL