Projekt solidarnosti i zajedništva: Volonterski maraton '72 sata bez kompromisa'

"U projektu '72 sata bez kompromisa' mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti", poručuju organizatori

 

Ove godine, po četvrti puta, organizira se veliki volonterski maraton '72 sata bez kompromisa', od 12. do 15. listopada, a okupit će mlade snage koje će u Dubrovniku, Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu volontirati u ekološkim, humanitarnim, zabavnim akcijama i promicati solidarnost, zajedništvo i kreativnost.

"Dobar osjećaj zbog pomaganja drugima, zanimljiv projekt koji treba češće održavati, rad i volontiranje zbližavaju i usrećuju - riječi su kojima volonterski projekt '72 sata bez kompromisa' opisuju oni koji su imali priliku sudjelovati u tom međunarodnom volonterskom projektu", piše na web stranici 72sata.hr.

Projekt '72 sata bez kompromisa' ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Samo je malo potrebno – izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju – da bi se dobili veliki plodovi.

"U projektu '72 sata bez kompromisa' mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti. Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti", piše nadalje na 72sata.hr.

U tri godine postojanja volonterskog projekta sudjelovalo je više od 3000 mladih u više od 350 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

Prijava volontera na linku: prijava.72sata.hr/72sata/prijava_volontera.

Udruga Zamisli iz Zagreba također sudjeluje u volonterskom maratonu te poziva zainteresirane da se uključe u njihov volonterski tim, a javiti se mogu putem emaila: savjetovaliste@zamisli.hr, do 19. rujna. Također, mladi mogu predložiti u kojim aktivnostima bi volontirali, npr. u radnim akcijama, ekološkim ili druženjima s različitim populacijama.

"Nadamo se da ćete se prijaviti u što većem broju jer se možete super zabaviti, naučiti nešto novo i upoznati nove ljude, kao i napraviti nešto dobro za svoju zajednicu“, poručuju iz Udruge Zamisli.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti