Srpski mediji već pozivaju Sinišu Mihajlovića da podnese ostavku

Izbornik srpske nogometne reprezentacije rekao je da ne namjerava odstupiti bez obzira na rezultat utakmice s Hrvatskom

"To me se uopće ne dotiče. Ne dolazi u obzir da podnesem ostavku bez obzira na rezultat", kazao je Siniša Mihajlović. Izbornik srpske nogometne reprezentacije referirao se na zahtjev dijela tamošnje sportske javnosti na podnese ostavku. U zahtjevu je najglasniji bio Milojko Pantić, legendarni sportski komentator i provjereni nogometni znalac, koji je optužio Mihajlovića da je od sprske izabrane vrste napravio bezdušnu i bezidejnu ekipu koja nema nikakvih izlgleda za plasman na svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. 

Bez crvenih kartona

Na pitanje kakvu atmosferu očekuje na stadionu u petak Mihajlović je odgovorio:

"Nadam se da će zagrebačka publika biti toliko inteligentna da neće raditi incidente, isto vrijedi i za utakmicu koja nas očekuje u Beogradu u rujnu. No, mi ne možemo utjecati na ponašanje gledatelja, već samo na ono igrača. Ja sam već nekoliko puta rekao, a i sada ponavljam: tko sutra dobije crveni, više neće igrati za reprezentaciju dok sam ja izbornik".

Mihajlović je naglasio i kako postoji velika razlika između ove utakmice između Hrvatske i Srbije i one između Hrvatske i SR Jugoslavije u listopadu 1999. godine, kada je i on bio jedan od igrača na travnjaku.

"Moji igrači shvaćaju da je ovo derbi, ali nemaju neku posebnu tenziju, jer niti jedan od njih nikada dosada nije niti bio u Hrvatskoj. Za njih je ovo utakmica kao i one protiv Belgije i Škotske. Igrači su koncentrirani i nasmijani, atmosfera tijekom priprema bila je vrlo opuštena", smatra Mihajlović.

O samoj utakmici Mihajlović je rekao:

"U suštini nikad se nismo bavili protivničkom ekipom, u nogometu je sve manje mogućnosti za iznenađenja. Očekujem uravnoteženu utakmicu, a dobit će ona momčad koja će biti 'hladnije glave'. Možda oni padnu pod pritiskom publike, ali možda se i moji igrači uplaše te iste publike. U ovom trenutku Hrvatska na papiru jest bolja momčad, iskusniji su, uigraniji, a imaju i šest bodova više od nas".

Nezadovoljstvo zbog treninga

Kapetan srpske reprezentacije i desni branič Chelseaja Branislav Ivanović smatra kako je ovo posebna utakmica, te da nikakvo iskustvo neće biti od koristi igračima u pripremi za ovaj dvoboj.

"Ovo je za sve nas prva ovakva utakmica, koja donosi nešto potpuno novo i neočekivano. Što se atmosfere tiče, mogu reći kako mi igrači, kad počne utakmica, navijače ne čujemo. Mi ne možemo promijeniti povijest, ali možemo pridonijeti 'fair-playu'", rekao je Ivanović.

Njegov zamjenik, lijevi branič Manchester Cityja Aleksandar Kolarov slaže se s Ivanovićem i tvrdi kako atmosfera na tribinama neće utjecati na igru na travnjaku.

"Koliko ja znam, navijači još nikada nisu ali gol. Samo igrači koji su na terenu mogu utjecati na rezultat. U ovakvoj utakmici nebitno je stanje na tablici", kazao je Kolarov.

Glasnogovornik srpske reprezentacije izrazio je i nezadovoljstvo što je Srbiji onemogućeno održati otvoreni trening na stadionu u Maksimiru iz njima "nepoznatih razloga" iako je jasno kako im takva mogućnost nije dopuštena iz sigurnosnih razloga.

In-Portal/Hina

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL