Zagreb pod opsadom, gradonačelnik Bandić jamči sigurnost na stadionu

Orlovi će u 18 sati održati trening u Maksimiru, a izbornik Mihajlović je najavio da će biti otvoren za javnost, no HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk nije sklon toj ideji

Kakva li je samo strka nastala na Zračnoj luci Pleso kada je, nekoliko minuta prije jedanaest sati, na pistu sletio zrakoplov s nogometnom reprezentacijom Srbije. Pleso je još ranije bio pod opsadom policije koja je bila gusto raspoređena na prometnicama do hotela Sheraton, gdje će biti smješteni stručni stožer srpske reprezentacije igrači.

Orlovi će u 18 sati održati trening u Maksimiru, a izbornik Siniša Mihajlović je najavio da će biti otvoren za javnost, no demantirao ga je HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk:

"Otvorenog treninga gostujuće reprezentacije neće biti. Iz srpskog saveza prekasno su nam javili, a mi u tako kratkom periodu nisu u stanju organizirati otvoreni trening", izjavio je Cvrk za Sportske novosti.

Prvi je iz srpske delegacije pred novinare došao predsjednik saveza Tomislav Karadžić:

"Očekujem korektnu utakmicu, a nadam se da će i atmosfera biti prava nogometna. Kako će završiti? To pitajte one koji će igrati."

Zagreb je spreman za sutrašnji nogometni spektakl na Maksimiru, zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon jutrošnje završne koordinacije na stadionu uoči utakmice reprezentacija Hrvatske i Srbije.

S koordinacije je upućen apel sugrađanima na dostojanstveno i sportsko ponašanje i navijanje, da se Zagreb i ovom prilikom pokaže gostoljubivim gradom širom otvorenih vrata.

Bandić će danas u 19.30 sati u palači Dverce primiti vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije, predvođene predsjednicima Davorom Šukerom i Tomislavom Karadžićem.

In-Portal/VLM

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL