Mirsad Bećirović: Veliko priznanje za našeg proslavljenog slijepog samuraja

Majstor borilačkih vještina prva je slijepa osoba koja je završila Hrvatsku olimpijsku akademiju, a prošle je godine osvojio brojne medalje te predstavljao Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima

 

Slijepi samuraj Mirsad Bećirović jedan je od dobitnika priznanja za vrhunske sportske rezultate Karlovačke županije u 2015. godini, koje mu dodijeljeno na svečanosti Zajednice športova Karlovačke županije koje je održano u Ozlju.

Karlovčanin je imao impresivne rezultate u prošloj godini, krenuvši s položenim 3. DAN-om u taekwondou čime je postao jedini majstor borilačkih vještina koji je kao slijepa osoba polagao za tu kategoriju. Potom je uslijedio niz medalja kojima je osigurao mjesto u nacionaloj selekciji u tehničkim formama.

Uz taekwondo, Mirsad se natjecao i u karate katama te je za Karate klub Karlovac osvojio srebrnu medalju u karate katama u Samoboru na 24. Karate Grand Prixu u natjecanju za osobe s invaliditetom.

Naš jedini slijepi judo reprezentativac imao je zapažene rezultate i na IBSA judo natjecanjima, no nije osvajao medalje.

Mirsad Bećirović, podsjećamo, prva je slijepa osoba koja je završila Hrvatsku olimpijsku akademiju. Njegov trenažni proces odvija se  u Domu OSRH Zrinski, u Klubu borilačkih sportova Excalibur i Judo klubu Karlovac pod stručnim vodstvom trenera SRC Labrador Romije Radočaj Naglić, Tadije Orlovića, Maria Tomca i Daria Keče

R. R. N.