Mandžukiću uručena nagrada "Vatreno srce"

Napadač Bayerna iz Muenchena Mario Mandžukić u utorak je u prostorijama Kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije primio nagradu "Vatrena krila" namijenjenu najsrčanijem igraču naše reprezentacije u 2012. godini, a koju je prvenstveno zaslužio svojim odličnim igrama na EURU u Poljskoj i Ukrajini gdje je postigao tri pogotka

Nagrada "Vatrena krila" dodjeljuje se od 2009. godine, a dosadašnji dobitnici bili su Vedran Runje (2009), Josip Šimunić (2010) i Darijo Srna (2011). Mandžukić je ove sezone u odličnoj formi u Bayernu za kojega je postigao 18 pogodaka u svim natjecanjima ove sezone, te će biti glavna napdačaka udanica Hrvatske u petak.

"Ova će nam utakmica zauvijek ostati u sjećanju, toga smo svi svjesni, pa ćemo se i potruditi da je se s radošću sjećamo", kazao je Mandžukić.

Srpska reprezentacija najkvalitetnija je u obrani, a za Mandžukića će najvjerojatnije biti zadužen odlični stoper Borussije iz Dortmunda Neven Subotić o kojem se naš napadač vrlo pohvalno izrazio.

"Subotić je kvalitetan igrač, poznajem ga iz brojnih dvoboja iz Bundeslige, ali bit ću spreman za njega".

Na zanimljivo pitanje hoće li po završetku utakmice možda razmijeniti dres s nekim od srpskih igrača, Mandžukić je dao diplomatski odogovr:

"Ja niti u klubu nemam običaj mijenjati dresove, ali ako će me neki od protivničkih igrača baš zamoliti, onda ću to i učiniti".

Inače, izbornik Igor Štimac je u prostorijama Kluba navijača objavio i kako je Zaklada "Vatreno srce" odlučila kome će podijeliti 150.000 kuna prikupljenih na humanitarnoj večeri održanoj krajem prošle godine. Taj će se iznos donirati na pet različitih adresa, četiri su donacije pojedinačne, a najviše, 100.000 kuna dobit će Dječja bolnica u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Hina

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL