Facebook inicijativa: Maturanticama iz poplavljenih područja darovane maturalne haljine

Branka Ilakovac, projekt Fashion Incubator

Zahvaljujući Facebook inicijativi fotografkinje Ane Gorišek iz Karlovca "Od srca pomažemo maturanticama iz Posavine", učenice završnih razreda triju srednjih škola iz Županje u utorak bi, osim uspjeha na državnoj maturi, trebale razveseliti i maturalne haljine koje su im darovale djevojke i žene iz cijele Hrvatske ali i brojni hrvatski modni dizajneri, koji su se uključili u akciju.

Anin cilj bio je pomoći maturanticama iz poplavljenih područja da, unatoč nesreći koja ih je zadesila, zablistaju na taj važan dan u njihovom životu, koji je i sama prošla. Odaziv na inicijativu, navodi Ana, bio je izniman i u roku od 24 sata uključilo se 50-a djevojaka i žena od Osijeka, Zagreba, Karlovca, sve do Istre i dalmatinskih otoka.

Akcija je otišla i korak dalje kada se u nju uključila Branka Ilakovac iz projekta Fashion Incubator, koja je pozvala hrvatske modne dizajnere da doniraju haljine i cipele za maturalnu večer. Tako će maturantice iz tri županjske srednje škole zablistati i u haljinama koje potpisuje tridesetak poznatih domaćih kreatora.

U dogovoru s ravnateljima srednjih škola, haljine će u utorak biti uručene maturanticama nakon polaganja državne mature u Županji, a namjera je i da određeni broj haljina bude poslan maturanticama s poplavljenih područja u susjednoj Bosni i Hercegovini. Osim haljina i cipela, djevojkama je za savršeni izgled za maturalnu večer osiguran i cjelokupni make up.

Hina
Foto: Davor Javorović/PIXSELL