Udruga Mrak: Inovativnost i kreativost kao pokretači svekolikog napretka

Urbani sklopivi mini vrt prilagođen osobama s invaliditetom socijalno uslužne zadruge 'Martinov plašt' prepoznat je kao vrijedan projekt kojim se promiče izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom

U organizaciji Udruge Mrak, Mreže za razvoj i kreativnost, u Zagrebu je održan Dan kreativnosti i inovativnosti (sedmi po redu), u sklopu kojeg je, kroz cjelodnevni program (okrugli stol, panel rasprave), raspravljano o značaju kreativnosti i inovativnosti kao važnih pokretača gospodarskih aktivnosti, u svim segmentima društva.

Posebno je istaknuto kako je kreativnost i inovativnost važna u vremenu gospodarskih kriza, u kakvom se upravo nalazimo, kad uhodani dnačini poslovanja više ne donose očekivane rezultate.

Završni dio programa Dana kreativnosti i inovativnosti, bio je namijenjen dodjeli Nagrada za kreativnost i inovativnost za 2014.
Svečanost je otvorio predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.
Sve pristigle prijave (projekti, inovativni proizvodi, pojedinci i dr.), prethodno je pregledao i ocijenio Stručni sud sastavljen od 10 istaknutih stručnjaka iz područja: Akademske zajednice, Ministarstava, Agencija i tvrtki iz kreativne branše, te predsjednice Mreže za razvoj i kreativnost, prof. Ivane Nikolić Popović, akademske slikarice i dipl. dizajnerice.
Prijave su podijeljene u 9 kategorija, te je u svakoj, između tri izabrane najbolje prijave, dodijeljena po jedna glavna nagrada.

U kategoriji "Kreativni i inovativni projekt Društvene odgovornosti“, urbani sklopivi mini vrt prilagođen osobama s invaliditetom, socijalno uslužne zadruge 'Martinov plašt', prepoznat je kao vrijedan projekt kojim se promiče izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom, te je nominiran među tri najbolja u spomenutoj kategoriji.
Glavna nagrada u istoj kategoriji dodijeljena je "Zelenoj ideji“ HURA grupe.
Nagrađeni Projekt ponudio je promociju određenom, izabranom broju malih eko-proizvođača s ciljem boljeg plasiranja njihovih proizvoda na tržište.
Radi se o velikom Projektu u kojem su, uz ostale, sudjelovali i renomirani stručnjaci marketinške struke.

Članovi socijalno uslužne zadruge ponosni su što je u izuzetno jakoj konkurenciji u kategoriji društvene odgovornosti, njihov proizvod prepoznat kao vrijedan i inovativan, što on svakako i jest, te je pronašao svoje mjesto među posebno istaknutima i izabranima.
Odano priznanje u zadruzi je doživljeno kao poticaj za još veće i nesebičnije zalaganje za sve one kojima našim djelovanjem život činimo bar malo ljepšim, kvalitetnijim i boljim.

Pri tome, rukovodit ćemo se svojevrsnim sloganom ovogodišnjeg Dana kreativnosti i inovativnosti koji glasi: "Njegovanje kreativnosti najsigurniji je put k uspjehu.“

Vesna Hari


 


 


 

 

Povezane vijesti