Dr. Daniel Fass: 3D radioterapija za uspješno liječenje raka

Dr. Fass je jedan od vodećih svjetskih stručnjaka iz područja radioterapije, a u SAD-u je obavljao dužnost savjetnika šestorici senatora

Daniel Fass, savjetnik za zdravstvo američkog predsjednika Sjedinjenih Baracka Obame, u Hrvatskoj će održati će nekoliko predavanja, a prvo je bilo na rasporedu na zagrebačkoj Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice.

U svom predavanju "News on state of the artradiation therapy", izvijestio je o novostima u radioterapiji na kojemu su sudjelovala vodeća imena hrvatskog zdravstva, u ostale i čelnici Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske liječničke komore.

Za one neupućene, dr. Fass je jedan od vodećih svjetskih stručnjaka iz područja radioterapije, a u SAD-u je obavljao dužnost savjetnika šestorici senatora.

U Hrvatsku je došao na poziv bivšeg ministra obrazovanja Dragana Primorca, koji trenutačno obnaša dužnost predsjednika Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba i predsjednika Upravnog vijeća bolnice Sv. Katarina.

Gost iz SAD-a - jedan vodećih svjetskih stručnjaka iz područja radioterapije koju je osobno razvijao posljednjih 20 godina - diplomu je stekao na Sveučilištu Howard u Washingtonu, a specijalizaciju iz onkološke radiologije završava na Sveučilištu New York.

Poslije specijalizacije stručni i znanstveni rad nastavlja na ''Memorial Sloan - Kettering Cancer“, centru gdje je vodio tim liječnika koji su prvi u svijetu uveli korištenje trodimenzionalne radioterapije. Tijekom 1992. godine postaje direktorom Odjela za radiološku onkologiju pri Greenwich hospitalu, gdjeuspostavlja i prvi program trodimenzionalne radioterapije u saveznoj državi Connecticut.

M. D.


 

 

Povezane vijesti