ISPUNITE ANKETU Mentalno zdravlje sportaša u Hrvatskoj

Doktorica Katarina Šore provodi anketu o mentalnom zdravlju sportaša u Hrvatskoj, a u distribuciji ankete joj pomaže i naša olimpijka Snježana Pejčić, sada članica Hrvatskog olimpijskog odbora

Anketa, ilustracija.

 

Sportaši često sagorijevaju pod pritiskom izvrsnosti i težnjom da ostanu na vrhu i nisu skloni tražiti pomoć iz nekoliko razloga. Prisutna je stigma oko toga da ako netko traži pomoć psihologa da je 'lud' ili jednostavno 'slabić', sram, briga oko percepcije drugih i zaštite privatnosti, pritisaka da se uvijek moraju ponašati na određen način i slično.

Doktorica Katarina Šore provodi anketu o mentalnom zdravlju sportaša u Hrvatskoj, a u distribuciji ankete joj pomaže i naša olimpijka Snježana Pejčić, sada članica Hrvatskog olimpijskog odbora.

Upitnik može ispuniti svaka osoba starija od 16 godina i on je namijenjen sportašima i općoj populaciji.

Upitnik je anoniman i odobren je od strane Etičkog povjerenstva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, dana 28. travnja 2023. Klasa: 003-08/23-03/0015 ur. br.: 2181-198-03-O4-23-0037, a u svrhu izrade doktorskog rada.

Svi podaci dobiveni u ovom istraživanju će se koristiti isključivo u svrhu istraživanja. Podaci će biti povjerljivi i dostupni isključivo voditeljima studije.

U slučaju nejasnoća slobodno se obratite Katarini Šore na email adresu: katarina.savic100@gmail.com, a poveznica na upitnik dostupna je ovdje.

 

In Portal

 

Povezane vijesti