NAJBOLJE MJESTO ZA RAD Korporacija Ericsson poslodavac je iz snova za osobe s invaliditetom

Tvrtke s najboljim rezultatima u stvaranju inkluzivnog poslovnog okruženja razumiju da osobe s invaliditetom predstavljaju ogroman izvor talentirane radne snage, ali i golemi tržišni udio za njihove robne marke te su one pionirke na putu prema punoj uključenosti osoba s invaliditetom u poslovni svijet

Ericsson

 

Ericssonova predanost raznolikosti i inkluziji odražava se u njegovoj ambiciji pravednijeg i učinkovitijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada. Napori tvrtke uključuju poboljšanje politika povezanih s pristupačnošću, pokretanje zajednice Disability+ i zagovaranje pojedinaca i zajednica s različitim sposobnostima.

Tako je Disability Equality Index (DEI), organizacija koja mjeri uključenost osoba s invaliditetom na radnim mjestima, obrazložila zašto je globalna telekomunikacijska kompanija Ericsson proglašena 'Najboljim mjestom za rad za osobe s invaliditetom'. DEI mjeri različite aspekte uključenosti, a Ericssonovo kontinuirano poboljšanje rezultata pokazuje njegovu predanost poticanju empatičnog i raznolikog radnog mjesta.

- Stvaranje raznolike i inkluzivne organizacije temelj je naših vrijednosti u Ericssonu - rekao je Kevin Marcellus, voditelj odjela za ljudske resurse u ovoj kompaniji.

- Vjerujemo da raznoliki, uključivi timovi pokreću inovacije, stvarajući veliku poslovnu vrijednost. Nastojimo podržati sve društvene zajednice kako bismo stvorili prostor koji potiče raznolikost i važno je da to činimo za naše zaposlenike, naše kupce i naše društvo. Poduzeća imaju moć pokretanja globalnog napretka uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada i oduševljeni smo što vidimo da je sve više tvrtki uključeno u Indeks jednakosti osoba s invaliditetom za mjerenje svog napretka.

Ove je godine tvrtka pokrenula svoju zajednicu Disability+ kako bi stvorila okruženje koje zagovara pojedince i zajednice s različitim sposobnostima. Ne odnosi se to samo na ljude s invaliditetom, nego i na  pripadnike drugih marginaliziranih društvenih skupina.

 - Naša zajednica Disability+, uz sve ostalo, posvećena je obrazovanju, podršci i zagovaranju prava pojedinaca s invaliditetom. i zajednica s različitim sposobnostima. Igramo aktivnu i ključnu ulogu u stvaranju empatičnog radnog mjesta podizanjem svijesti o izazovima invaliditeta, neuroraznolikosti i problemima mentalnog zdravlja s kojima se naši prijatelji i kolege mogu suočiti - rekao je Chris Ranucci, jedan od voditelja Ericssonove zajednice Disability+.

Tvrtke s najboljim rezultatima u stvaranju inkluzivnog poslovnog okruženja razumiju da osobe s invaliditetom predstavljaju ogroman izvor talentirane radne snage, ali i golemi tržišni udio za njihove robne marke te su one pionirke na putu prema punoj uključenosti osoba s invaliditetom u poslovni svijet. U tom smislu, Ericsson već dulje vrijeme blista kao uzor drugim kompanijama.

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti