Predsjednik Milanović razgovarao s Nenadom Bachom, osnivačem udruge PingPongParkinson

Na sastanku je Bach predsjedniku Milanoviću govorio o svojim iskustvima, uvjeren kako igranje stolnog tenisa može pomoći oboljelima od Parkinsonove bolesti da poboljšaju kvalitetu života

Nenad Bach i Zoran Milanović.

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u četvrtak 27. listopada s Nenadom Bachom, osnivačem udruge PingPongParkinson koja promiče bavljenje stolnim tenisom za osobe oboljele od Parkinsonove bolesti.

Prema Bachovim riječima, on se iz osobnog iskustva uvjerio kako redovito igranje stolnog tenisa poboljšava motoriku kod oboljelih od Parkinsonove bolesti te je stoga odlučio organizirati i svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu za oboljele od Parkinsonove bolesti. Njegova inicijativa prihvaćena je najprije u SAD-u, gdje on već desetljećima živi i bavi se glazbom, pa je prvo svjetsko prvenstvo održano u New Yorku. Potom je prvenstvo održano u Berlinu, a treće po redu svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu za oboljele od Parkinsonove bolesti održano je ove godine u Puli, od 12. do 16. listopada. Supokrovitelj prvenstva bio je predsjednik Milanović, na čemu mu je Bach zahvalio.

Na sastanku je predsjedniku Milanoviću govorio o svojim iskustvima, uvjeren kako igranje stolnog tenisa može pomoći oboljelima od Parkinsonove bolesti da poboljšaju kvalitetu života. Kao osnivač udruge PingPongParkinson, založio se za populariziranje stolnog tenisa među oboljelima u Hrvatskoj kojih ima, kako je kazao, oko 15 tisuća, ali za sada su samo tri stolnoteniska kluba koja okupljaju oboljele od Parkinsonove bolesti i to u Zagrebu, Rijeci i Koprivnici. Kao glazbenik kojemu je igranje stolnog tenisa pomoglo da nastavi svirati gitaru i klavir, Bach je prezentirao pozitivne rezultate i predsjedniku Milanoviću.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila i savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske

 

Povezane vijesti