SELENA GOMEZ Velika pop i filmska zvijezda odlučila se angažirati za osobe s intelektualnim teškoćama

Otišla sam u jednu od najboljih bolnica za duševne bolesti u Americi, bolnicu McLean, i razgovarala o tome da sam nakon godina prolaska kroz mnogo različitih stvari shvatila da sam bipolarna osoba, rekla je Gomez

Selena Gomez

 

Razgovor o mentalnom zdravlju dobar je za cijelu društvenu zajednicu, napominje pop zvijezda, glumica i producentica Selena Gomez. Kaže, odlučna je biti katalizator pozitivnih promjena kada je riječ o osobama s intelektualnim teškoćama.

Nije to samo unapređenje mentalnog zdravlja određenih ljudi, veli Selena, nego je to i pothvat kojim se želi ukazati na teškoće s rečenim oblikom invaliditeta.

'Wondermin' naziv je njezine platforme usmjerene na okončanje stigme oko mentalnih bolesti te poboljšanje obrazovne politike za osobe s intelektualnim teškoćama.

Gomez nije bila sramežljiva kada je u pitanju javna rasprava o svom mentalnom zdravlju, koje je navodno bilo upitno. Prethodno je pisala za CNN o tome kako je 'veliki zagovornik detoksikacije na društvenim mrežama' i terapije za mentalne teškoće. A u travnju je u emisiji 'Bright Minded' na Instagramu Miley Cyrus objavila da ima bipolarni poremećaj.

- Otišla sam u jednu od najboljih bolnica za duševne bolesti u Americi, bolnicu McLean, i razgovarala o tome da sam nakon godina prolaska kroz mnogo različitih stvari shvatila da sam bipolarna osoba - rekla je Gomez.

Njezina je majka, s druge strane, otkrila da joj je više od 20 godina pogrešno dijagnosticiran bipolarni poremećaj za koji se kasnije ispostavilo da je poremećaj pažnje i hiperaktivnost, ili ADHD, s traumom. Gomez je dobra glumica, redatelji je rado angažiraju, a opet živi s određenom dijagnozom. ADHD nije dobra preporuka za svijet filma.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti