DOBRA VIJEST Mreža Hallmark snima TV film u kojemu glumi glumac s autizmom

Za glumicu Holly Robinson Peete projekt je vrlo osoban, jer je njezinu sinu Rodneyu autizam dijagnosticiran još dok je bio mali dječak

Holly Robinson Peete, Nik Sanchez

 

Kompanija Hallmark nastavlja s radom na poboljšanju kvalitete svojih televizijskih filmova, najavljujući prvi blagdanski film s likom s poremećajem iz spektra autizma.

Mreža je najavila da će film biti prikazan kasnije ove godine, a glavne uloge tumače Holly Robinson Peete, Lyriq Bent i Nik Sanchez, mladi glumac s autizmom.

Kako samohrana majka (Peete) i njezin sin tinejdžer s autizmom (Sanchez) dolaze na prekretnicu u svojim odnosima tijekom Božića, ona mora naučiti pustiti ga u 'stvarni svijet' kako bi procvjetao i razvijao bez majčine paske, opis je radnje filma iz Hallmarka.

Za Peete (57) projekt je vrlo osoban, jer je njezinu sinu Rodneyu (23) autizam dijagnosticiran dok je još bio mali dječak.

- Snimam ovaj film za svog sina, ali i druge osobe s autizmom i njihove obitelji - rekla je Holly u priopćenju.

- Zahvalna sam Hallmarku što je ovu priču predstavio s autentičnošću, poštovanjem i nadom za sve osobe s autizmom.

Holly Robinson Peete, inače velika zvijezda u Americi, pomaže obiteljima djece s autizmom kroz neprofitnu Zakladu HollyRod, koju je 1997. godine osnovala sa svojim suprugom, umirovljenim igračem NFL-a Rodneyjem Peeteom, također pružajući podršku onima koji žive s Parkinsonovom bolešću.

- Nik Sanchez tako je drago dijete. Htjela sam da ljudi to vide i da zavole njegov lik, jer se u tom slučaju ne bi toliko plašili autizma. Mislim da je veliki ambasador za sve osobe s autizmom i znala sam da će njegov duh i osobnost doći do izražaja - zaključila je Peete.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti