Diskriminacija za stolom: Mališanu bez ruku u restoranu zabranili da jede nogama

Majka je dječaka odvela u kupaonicu kako bi oprao noge prije jela, ali menadžerica im je rekla da dijete ne može sjesti na stol ili dirati ​​bočicu sirupa svojim nogama iz zdravstvenih razloga

 

Majka dječaka rođenog bez ruku obrušila se na restoran jer mu nisu dopustili da sjedi na stolu i jede nogama. Tvrdi da je osoblje diskriminiralo njezinog trogodišnjaka.

Alexis Bancoft izjavila je da su ona i sin, William, u subotu posjetili IHOP (International House of Pancakes – Međunarodna kuća palačinki, op. a.) u Arkansasu.

Rekla je da ga je odvela u kupaonicu kako bi oprao noge prije nego su počeli jesti, ali menadžerica im je rekla da dijete ne može sjesti na stol ili dirati ​​bočicu sirupa svojim nogama iz zdravstvenih razloga.

Obitelj je napustila restoran bez plaćanja pića.

Alexis je kasnije izrazila svoj bijes prema IHOP-u na društvenim mrežama i u intervjuu za Kark, rekavši da je to bio prvi put da je William diskriminiran na takav način.

"On je nevino trogodišnje dijete koje radi stvari na drugačiji način", prenosi majčinu izjavu Mirror.

"Sutradan nije htio sjediti na stolu. Htio je sjesti na stolicu, što zapravo ne može."

Alexisina objava o incidentu, koju je kasnije obrisala, na Facebooku je postala vrlo popularna, a komentirala ju je i menadžerica koja je rekla njezinom sinu da ne sjedi na stolu.

"Uistinu mislim da je to sve bio nesporazum, nikada to ne bih učinila vašem sinu, namjerno ili ikako drugačije. To nije ono što sam pokušavala učiniti", pravdala se menadžerica.

Nekoliko drugih zaposlenika restorana također je komentiralo da su duboko posramljeni zbog toga što se dogodilo i da su šokirani postupkom njihove menadžerice.

Iz IHOP-a su priopćili kako će obučiti svoj tim kako bi osigurali visoku razinu usluge, osobito prema gostima s invaliditetom.

"IHOP i naši franšize ne toleriraju postupke koji jesu ili aludiraju na diskriminaciju bilo koje vrste. Franšiza na ovoj lokaciji bila je u kontaktu s gostom i izrazili su najiskrenije isprike i nastavit će biti u komunikaciji s njom i riješiti problem", stoji u priopćenju.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti