Dobra vijest: Amazon počinje prikazivati seriju o skupini mladih osoba s Down sindromom

"Iako namjeravamo prikazati svakog od tih likova s ​​izrazito različitim osobnostima i istraživati ​​ih kao potpuno ostvarene pojedince, svi imaju jednu zajedničku stvar: njihovu sposobnost da vole", kaže autor serije

 

Amazon uvodi novu polusatnu komediju kreatora Seksa i grada koja uključuje cijeli niz glumaca s Down sindromom.

Iz Amazona su ovog tjedna izjavili da će sljedećeg mjeseca objaviti pilot epizodu serije Love You More (Volim te više, nap. a.).

Glavna glumica je Bridget Everett koja glumi Karen Best, savjetnicu u kući neovisnog življenja za mlade odrasle osobe s Down sindromom.

Opisana kao "velika djevojka s velikom osobnošću i velikom ljubavlju prema Chardonnayu", Karen je radila greške s muškarcima i ne osjeća se dostojanom ljubavi, ali ima veliko srce i izvrsno radi svoj posao, kažu iz Amazona, a prenosi Disability Scoop.

Kreator serije, Michael Patrick King – poznat po HBO-ovoj seriji Seks i grad – izjavio je kako je posjetio jednu takvu kuću prilikom razvoja koncepta.

"Kada sam upitao nevjerojatnu ženu koja je vodila kuću koja je od njezinih osobnosti najuspješnija u obavljanju posla, odgovorila je - moj humor. Njezin odgovor i neki sljedeći razgovori koje sam imao s drugima u zajednici , dali su mi osjećaj ne samo da smo na pravom putu, već da su naša srca na pravom mjestu", rekao je King.

Devet glumaca s Down sindromom (svi odrasli u dobi između 20-ih i 40-ih godina) pojavit će se u pilotu uz Everett, kao stanovnici Jane Berger kuće, kažu iz Amazona.

"Iako namjeravamo prikazati svakog od tih likova s ​​izrazito različitim osobnostima i istraživati ​​ih kao potpuno ostvarene pojedince, svi imaju jednu zajedničku stvar: njihovu sposobnost da vole. Njihova čista, otvorena i entuzijastična ljubav prema Karen je srce serije", kaže King.

Ali to ne znači da će pojedinci s kromosomskim poremećajem biti prikazani nerealno, istaknuo je.

"Stanovnici će imati iste sukobe osobnosti, iste borbe i iste jedinstveno različite perspektive koje nalazite u bilo kojoj drugoj skupini ljudi", dodaje King.

Love You More počinje s prikazivanjem 10. studenog na usluzi Amazon Prime Video.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti