Osijek: Humanitarna akcija „Lege za djecu superjunake“

Akcija nazvana Lege za djecu superjunake“ provodi se u organizaciji osječke Udruge Hrvatski dragovoljac, a održava u okviru inicijative 'Veliki za male' kroz koju su do sada održane brojne akcije i inicijative

 

Od 28. lipnja do 01. srpnja 2016. održava se humanitarna akcija „Lege za djecu superjunake“ u sklopu koje će šestorica Osječana biciklirati i trčati od Osijeka do Dubrovnika. Cilj  akcije je potaknuti građane i tvrtke da humanitarno doniraju simbolične iznose od kojih bi biciklisti/trkači preko Udruge nabavili i donirali medicinske aparate za liječenje djece na Klinici za pedijatriju KBC Osijek.

Ivica Lenard i Igor Toman (biciklisti), Dražen Ćućić i Dragan Maloševac (maratonci), te Darko Zec i Igor Berecki (prateći vozači) - šestorka je koja se sprema prijeći put od Osijeka do Dubrovnika, odnosno proći 1.000 kilometara bicklima i trčanjem tijekom neprekidna 72 sata za vrijeme kojih nisu predviđena noćenja ni odmori osim kratkih zaustavljanja radi obroka i fizioloških potreba. Akcija nazvana „Lege za djecu superjunake“, provodi se u organizaciji osječke Udruge Hrvatski dragovoljac, a održava u okviru inicijative 'Veliki za male' kroz koju su do sada održane brojne akcije i inicijative.

Start je u utorak, 28. lipnja u Osijeku, a biciklisti, trkači i prateći kombi tijekom neprekinuta tri dana prolaze rutu: Osijek - Virovitica - Bjelovar - Zagreb - Karlovac - Delnice -Crikvenica - Karlobag - Zadar - Šibenik - Split - Makarska - Ploče - Dubrovnik.

Planirana kratka osvježenja osiguravaju lokalne motociklističke i sportske udruge iz gradova duž navedene rute, a sudionici akcije pozivaju i sve one koji su zainteresirani priključiti se donacijama, kao i vožnjom bicikla ili trčanjem tijekom prolaska kroz njihove gradove.
Rasporeda sa planiranom rutom i satnicom kako bi znali kada i gdje podržati šestorku, pozdraviti ih, ohrabriti, pridružiti se na dijelu puta biciklima ili trčanjem te novosti vezane uz ovu akciju na facebook stranici: https://www.facebook.com/Lege-za-djecu-superjunake-1126164057442793/ .

I - donirajte! Zbog vaših donacija djeci superjunacima sve ovo se i događa!

Broj računa za uplatu donacije:
KBC Osijek, Huttlerova 4, Osijek - za djecu superjunake
HR4424070001100401308

 

Tekst i foto: Božica Ravlić