Knjiguljica: Slikovnice za bolje razumijevanje i prihvaćanje djece s teškoćama u razvoju

Šetajući Radićevom ulicom u Karlovcu naići ćete na mjesto u kojem možete, uz obilje bajki, doživjeti i zakoračiti u svijet mašte, te uz knjigu popiti kavu

 

Karlovačka Knjiguljica, prva i jedina specijalizirana dječja knjižara u Hrvatskoj, prošle je godine organizirala humanitarnu akciju “Različitost obogaćuje”. Akcija su se izrađivale božićne čestitke, a sav prihod od prodaje uložen je u kupnju slikovnica edukativnog karaktera kojima se želi potaknuti bolje razumijevanje i prihvaćanje djece s teškoćama u razvoju, te njihovu što bezbolniju integraciju i inkluziju u redovni program dječjih vrtića. Slikovnice su donirane Dječjem vrtiću Duga Resa.

"Šetajući Radićevom ulicom u Karlovcu naići ćete na mjesto u kojem možete uz obilje bajki doživjeti i zakoračiti u svijet mašte, te uz knjigu popiti kavu, čaj i pojesti fine kolače, a da se pritom osjećate kao kod kuće", kažu iz Knjiguljice.

"Kako surađujemo sa većinom izdavačkih kuća – od velikih, pa do nezavisnih malih – kod nas ćete naći mnogo kvalitetnih naslova za djecu i mlade, naslove iz područja roditeljstva, kao i stručnu preporuku za kupnju.U knjižari se mogu naći naslovi od djetetovog rođenja do kraja osnovne škole, unikatne krpene lutke i edukativne didaktičke igračake. U sklopu Knjiguljice kao knjižare djeluje i KAlibra – udruga za promicanje kulture čitanja kod djece i mladih."

In Portal