Hrvatska udruga radnih terapeuta: Strategije nošenja s autizmom temeljene na iskustvu

Radionica na kojoj će predavati radni terapeut Bill Wong namijenjena je stručnjacimai i roditeljima osoba s autizmom

 

Hrvatska udruga radnih terapeuta (HURT) organizira praktičnu radionicu autizam za svaki dan - Strategije nošenja s autizmom temeljene na iskustvu. Predavač je radni terapeut Bill Wong.

Radionica je namijenjena stručnjacima (radnim terapeutima, edukacijskim rehabilitatorima, fizioterapeutima, liječnicima, psiholozima, odgajateljima, logopedima, socijalnim pedagozima, socijalnim radnicima) te obitelji i roditeljima osoba s autizmom.

Nakon odslušane radionice, polaznici će moći demonstrirati poteškoće polaznika pri vožnji/mobilnosti u zajednici, socijalnim komunikacijskim vještinama, senzornoj modulaciji/integracijskim vještinama, zapošljavanju, tranziciji, integraciji u zajednicu, motoričkom planiranju te brizi o samome sebi. Naučiti strategije poput stupnjevanja teškoća zadatka, ulančavanje unaprijed/unatrag, osnaživanja osoba s autizmom da pitaju za pojašnjenje, o grupama potpore osobama s autizmom, planiranju unaprijed i samorefleksiji. Znati razumjeti korištenje svakodnevnih predmeta kao što su glazba, slušalice za suzbijanje buke, sunčane naočale, mali predmeti za manipuliranje (gumice, mali dijelovi metalnih žica).
Pokazati razumijevanje pri korištenju okolišnog i situacijskog uređenja i/ili prošlih iskustava u situacijama kada im nisu dostupne njihove primarne strategije nošenja s poteškoćama. Pokazati razumijevanje za pomaganje osobama s autizmom pri korištenju društvenih medija u socijalnim i profesionalnim prilikama.

Cijena radionice je 300 kuna, a održat će se u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Osijeku, Čakovcu, Varaždinu i Splitu.

Termini održavanja i online prijava na poveznici www.hurt.hr/novosti/177-prakticna-radionica-autizam-za-svaki-dan ili na e-mail udruga@hurt.hr.

In Portal

 

Povezane vijesti