Emocije su okidač mnogih bolesti i predugo potiskivanje svega što vas muči platit ćete zdravljem

Potisnute ili suzdržane emocije koje ostaju u nama umjesto da ih glasno izgovorimo, sve više zatvaraju našu potrebu da čujemo, da sa svijetom dijelimo riječi, a svako povlačenje uvlači nas u sve crnu rupu koja u nama izaziva 'unutrašnja krvarenja'

 

Premda pod kožom, skriveni, naši organi, mišići, kosti itekako ispaštaju sav naš stres, nakupljene emocije, posebno one negativne.

Tako naše srce najteže podnosi tugu, ali ne u užem nego u širem smislu riječi. Što je čovjek duže tužan, srce gubi volju za životom.

Dišni putevi najteže podnose nezahvalnost, a ljutnja najteže pada na želudac. Urološke bolesti su izražene kad vam netko ruši samopouzdanje kritikama koje nisu konstruktivne, a prisiljavanje na ono što ne volimo raditi i prema čemu osjećamo odbojnost, stvara rane na ginekološkim organima.

Endokrinološke bolesti češće su kod onih koji su u nečemu odbijeni prije nego što dokažu svoje mogućnosti, osjećaju se kao razapeti ljudi između ljubavi i osvete.

Kožne bolesti jave se kad nas netko lažno proziva nedoličnim imenima, ružnim epitetima, u nama se javlja ili nijema ili glasna agresija.

Dokazivanje kakvi ste, što ste i zašto ste takvi, odnosno objašnjenje izbora koji ste izabrali da po njemu živite stavlja čovjeka u poziciju preispitivanja, gdje se bez obzira na visinu intelekta, javljaju frustracije koje poput igle čovjekovog razmišljanja stavljaju u iskušenje i mogu donijeti neurološke bolesti.

Empatija koja ne ostaje u granicama prirodnosti nego prelazi granice može značiti hematološke bolesti.

Osjećaj izostanka ljubavi prema sebi ili osjećaj da niste dovoljno voljeni napinje svaki vaš mišić, izbacuje svaki 'zglob iz čašice', a kostima oduzima elastičnost i čvrstoću.

Prejudicirati odnosno unaprijed kreirati mišljenje o nečemu, nekome ili sebi, sud je i presuda na kraju jedino samome sebi, što vrlo negativno utječe na najosjetljivije mjesto u čovjeku, a zovu se oči.

Neriješeni 'računi' iz prošlosti umaraju zdrave ćelije u čovjeku. Kada te ćelije postanu previše umorne kako bi obavljale svoje funkcije, stvore pustoš u organu, a na pustoši iznikne korov.

Potisnute ili suzdržane emocije koje ostaju u nama umjesto da ih glasno izgovorimo, sve više zatvaraju našu potrebu da čujemo, da sa svijetom dijelimo riječi, a svako povlačenje uvlači nas u sve crnu rupu koja u nama izaziva 'unutrašnja krvarenja'.

S obzirom na to da su očekivanja nametnuta forma, ljudska psiha opterećena njima, bilo da su očekivanja nametnuta od nas samih ili od drugih prema nama, logično je da nešto 'pukne' u čovjekovom umu jer to mu je jedina vrsta odmaka od napora. Očekivanja su poput strujnog udara i donose psihičke bolesti.

Dakle, gutanje emocija oduzima mnogo energije i tijelu nedostaje snage za druge aktivnosti zato se suočite s događajima koje život stavlja pred vas koliko god bilo teško i otklonite loše emocije i bol da možete dalje.

 

In Portal