TALENT SHOW Osobe s mišićnom distrofijom zabljesnule na pozornici i predstavile svoje talente

Mladi s mišićnom distrofijom pod svijetlima pozornice su pokazali svoje vještine, sposobnosti, umijeća, talente i interese u različitim područjima u kojima ostvaruju svoje potencijale

Modna revija.

 

Savez društava distrofičara Hrvatske održao je ove subote, 26. studenog 2022., Talent show nakon pandemijske stanke. Događaj o kojem će se pričati još danima smjestio se u svečanu dvoranu hotela Diplomat, a sve u okviru Erasmus+ projekta 'Digitalni prozor u svijet MD'.

Fotogalerija talent-show4 talent-show3 talent-show2 talent-show1 talent-show Nacionalni je to događaj s ciljem osvještavanja i promoviranja potencijala i talenata kod mladih osoba s mišićnom distrofijom. I zato su mladi s mišićnom distrofijom pod svijetlima pozornice pokazali svoje vještine, sposobnosti, umijeća, talente i interese u različitim područjima u kojima ostvaruju svoje potencijale.

Voditeljska palica pripala je omiljenom nam i svima poznatom Frani Ridjanu, a sve je  prije početka svečanosti pozdravila predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske Marica Mirić.

U publici su sudionike showa pljeskom podržali brojni visoki gosti poput saborske zastupnice Ljubice Lukačić, Marinke Bakule Anđelić, zamjenice pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, zamjenici pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnici SOIH-a, udruga, Centra Jelkovec, Crvenog  križa, Ustanove Mali dom, partneri, urednica i voditeljica emisija za osobe s invaliditetom Ana Tomašković i brojni drugi koji su zaslužni da bi se revija mogla održati.

Talent show počeo je pjesmom Ozrena Jurića pod nazivom 'Kao i obično', zatim je uslijedila poezija Branke Kostić 'Obojena u ljubičasto'. Branka nije mogla doći pa je pjesmu pročitala interpretatorica Laura Begić, potom je predstavljena izložba zlatoveza autorice Gordane Maras. Akvarist i terarist Antonio Cesarec pričao je o paucima i akvarijskim ribicama i jednostavno uživa s paucima iz Južne Amerike. Marin Govorko izveo je pjesmu 'Moje zlato' Petra Graše, a nakon toga uslijedila je poezija 'Otkucaji duše' autorice Brigite Perković.

Stjepan Matijašević predstavio se izložbom grafika i dnevno šest sati provede baveći se baš njima. Članovi Udruge distrofičara Krapina predstavili su izložbu radova 'Umjetnik i kreativac - to mogu biti ja', a dramskom izvedbom dijela predstave 'Vaginini monolozi' bavile su se Martina Šoštarić i Mirjana Janžek. Marin Govorko se zatim vratio na pozornicu, ovaj put izvodeći pjesmu 'Cesarica' Olivera Dragojevića.

Članovi Društva distrofičara Zagreb predstavili su se izložbom kreativno-umjetničkih radova, a nakon njih uslijedila je izložba fotografija i video isječak iz filma 'Zapošljivi smo' autorice Kristine Samardžić.

'Uvijek može biti lijepo ako to želimo', rekao je Jan Bolić, sljedeća zvijezda večeri, a ulomak iz njegova najnovijeg krimića iz 2022. godine 'Štakori' čitao je glumac Asim Ugljen.

Na kraju programa, a prije večere, uslijedila je dobro poznata modna revija koju su nosile članice Foruma mladih SDDH, a one su Đurđica Mrkonja, Brigita Perković, Helena Ćiško, Iva Rupnik, Melisa Osmanović, Laura Begić, Ivona Smolčić, Marija Špoljarić, Stella Franjić, Ani Zović, Katarina Knežić. Modeli su nosili haljine koje je kreirala dizajnerica Mirsada Trbović, također osoba s mišićnom distrofijom koja je na pozornicu došla u društvu malene princeze Else koju je utjelovila Una Džanić.

Da bi sve ostalo zabilježeno fotografijom pobrinula se Marina Relić, a tonac i glazbena pratnja bio je Stjepan Hojsak.

Bila je to večer uživanja u bogatstvu talenata, snage, otmjenosti, veselja i istinske ljepote. Bila je to večer motivacije, prijateljstva, druženja i jedva čekamo novu epizodu 2023. godine.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti