Najava utrke Wings for Life World Run 2022

Riječ je o globalnoj humanitarnoj utrci čija se stopostotna vrijednost svih startnina i donacija koristi u svrhu istraživanja ozljeda leđne moždine, s glavnim ciljem pronalaska lijeka

Vizual, poziv.

 

Na službenim stranicama Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom objavljene su izvrsne vijesti, a to je da se vraćaju organizirane utrke Wings for Life World Run, kojih će u 2022. godini biti ukupno osam. Među njima se očekivano našla i hrvatska utrka u Zadru, kao jedna od najpopularnijih lokacija za trčanje uopće.

- Riječ je o globalnoj humanitarnoj utrci čija se stopostotna vrijednost svih startnina i donacija koristi u svrhu istraživanja ozljeda leđne moždine, s glavnim ciljem pronalaska lijeka. Wings for Life World Run je utrka u kojoj zajedno sudjeluju natjecatelji u kolicima i trkači, profesionalci, rekreativci i svi oni koji žele pomoći i pri tome se zabaviti. Ovo je jedina utrka u kojoj ne postoji ciljna linija, već presretačko vozilo koje 'lovi' sve trkače - pojašnjeno je.

Najavljeno je da se utrka održava istovremeno u cijelom svijetu s početkom u 13,00 sati po lokalnom vremenu, a sve s jednim ciljem - učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Istaknuto je da je Wings for Life World Run unatoč svim izazovima pandemijskih godina prošle 2021. godine okupio 184.236 natjecatelja, više nego ikad ranije. Organizatori su uvjereni u rast utrke u sljedećim godinama s još mnogo više trkača, trkačica i natjecatelja u kolicima na stazi.

- Vjerujemo kako će i ove godine već tradicionalno na utrci nastupiti i tim Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, POSI TEAM 2022 - najavljeno je.

Više informacija o utrci i prijavama možete pronaći ovdje.

 

Izvor: Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

 

Povezane vijesti