Stručni skup: Podizanje svijesti o važnosti prijavljivanja nuspojava lijekova i cjepiva

Simpozij "Nuspojave lijekova- izazovi i rješenja" otvorit će predstavnik Akademije medicinskih znanosti Luka Kovačić, ravnatelj Zavoda "Andrija Štampar" Zvonimir Šostar i ravnateljica HALMED-a Viola Macolić Šarinić

Zavod za javno zdravstvo "Andrija Štampar", Akademija medicinskih znanosti Hrvatske- kolegij Javnog zdravstva i Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) zajednički organiziraju simpozij "Nuspojave lijekova- izazovi i rješenja" koji će se održati 22. studenoga u Zagrebu.
Skup je namijenjen zdravstvenim radnicima, prvenstveno zaposlenima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a cilj skupa je podizanje svijesti o važnosti prijavljivanja nuspojava lijekova i cjepiva.

Na simpoziju će se govoriti o kliničkim ispitivanjima i nuspojavama lijekova u Hrvatskoj, o interakciji lijekova i dodataka prehrani te o genetičkom polimorfizmu - općem utjecaju na farmakovigilanciju i sigurnost primjene lijekova u pacijenata.

Bit će riječi i o radu Nacionalnog centra za nuspojave u Hrvatskoj, koji djeluje 10 godina, te prijavljivanju nuspojava lijekova i cjepiva.

Simpozij "Nuspojave lijekova- izazovi i rješenja" otvorit će predstavnik Akademije medicinskih znanosti Luka Kovačić, ravnatelj Zavoda "Andrija Štampar" Zvonimir Šostar i ravnateljica HALMED-a Viola Macolić Šarinić.

Hina

Foto: PIXSELL