Grad Varaždin za stipendije izdvojio ukupno 2,65 milijuna kuna

Grad Varaždin će za stipendije ove godine izdvojiti ukupno 2,65 milijuna kuna što je oko 350 tisuća kuna više nego do sada, naglasila je na potpisivanju ugovora sa studentima pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić

Danijela Vusić

 

U subotu su potpisani ugovori s 306 novih korisnika gradskih stipendija čime će Varaždin dodijeliti ukupno 553 stipendije.

Kako je istaknula pročelnica Vusić, jedna od ovogodišnjih novina je 51 stipendija namijenjenih studentima prve godine deficitarnih zanimanja koji do sada nisu imali mogućnost prijave. Povećan je i iznos stipendija za deficitarna zanimanja, a riječ je o prvom povećanju u posljednjih deset godina.

- Iznosi za deficitarna zanimanja dodjeljuju se prema prosjeku. Najniži je 300 kuna, a može doseći 450 kuna. Za sve ostale počinje sa 600 i može doseći iznos od 750 kuna. Studenti na redovnim učilištima ostvaruju iznos od 300 kuna - rekla je pročelnica Vusić te naglasila kako je ove godine povećan i iznos kojim Grad studentima sufinancira troškove prijevoza.

Riječ je o iznosu od 160 kuna mjesečno, što je povećanje od 10 kuna u odnosu na prethodne godine, a pravo na njega imaju korisnici koji ne dobivaju stipendiju.

 

Hina

 

Povezane vijesti