KOPRIVNICA Održana početna konferencija projekta ODJEK IV kojim je osigurano 40 pomoćnika u nastavi

Ono što smo dobili kao povratnu informaciju je da je projekt iznimno važan jer brojnim našim učenicama i učenicima su pomoćnici u nastavi bili neophodni za obrazovanje i pripremu za sve što ih dalje čeka u životu, istaknuo je Mišel Jakšić, gradonačelnik

Mišel Jakšić

 

U ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici održana početna konferencija projekta 'Odrastanje u jednakosti - ODJEK IV'. Riječ je o projektu kojim se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Ispred Grada Koprivnice konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

- S provedbom projekata ODJEK započeli smo još 2015. godine i do sada je povućeno oko 11,5 milijuna kuna, od čeka je devet milijuna kuna europskih sredstava, a 2,5 milijuna kuna je osigurano iz proračuna Grada Koprivnice. Ono što smo dobili kao povratnu informaciju je da je projekt iznimno važan jer brojnim našim učenicama i učenicima su pomoćnici u nastavi bili neophodni za obrazovanje i pripremu za sve što ih dalje čeka u životu - istaknuo je Mišel Jakšić, gradonačelnik te napomenuo kako je sretan što se i ove godine nastavlja s ovim hvalevrijednim projektom.

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica dok su projektni partneri Osnovna škola 'Antun Nemčić Gostovinski', Osnovna škola 'Braća Radić', Osnovna škola 'Đuro Ester' i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju 'Podravsko sunce'.

- Naziv samog projekta 'Odrastanje u jednakosti' u potpunosti govori koliko je važno da su djeca koja su dio projekta jednaka sa svima ostalima. Veliko je bogatstvo imati jednakost u razredu, a to postižemo upravo kroz naše asistente u nastavi - istaknula je Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester te zahvalila svim koordinatorima na projektu, ravnateljima škola i Gradu Koprivnici na suradnji.

Projekt Odjek IV službeno je započeo 2. kolovoza ove godine i provodit će se sve do 2. kolovoza 2022. godine.

- Odjek IV financiran je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda. Vrijednost mu je 1.812.072,00 kuna, od kojih bespovratna sredstva iznose 1.540.261,20 kuna - kazala je Maja Ferlindeš, voditeljica projekta.

Kroz projekt Odjek IV osigurano je 40 pomoćnika u nastavi za ukupno 46 učenika.

 

Izvor: Grad Koprivnica

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti