OSIJEK Edukativno-promotivni Program 'Terapijski pas na zadatku'

U okviru projekta 'Širenje usluge uključivanja terapijskih pasa u rad s djecom s teškoćama u razvoju' stvoreno je šest terapijskih timova stručni voditelj-terapijski pas u Hrvatskoj. Jedan od takvih timova djeluje u Centru za autizam Osijek

Terapijski pas, voditelj i djeca.

 

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet organizira edukativno-promotivni Program 'Terapijski pas na zadatku' u okviru projekta 'Širenje usluge uključivanja terapijskih pasa za djecu s teškoćama u razvoju' financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Program, koji ima dva djela, će se održati 30. rujna 2021. godine od 10 do 14 sati u Osijeku.

U okviru projekta 'Širenje usluge uključivanja terapijskih pasa u rad s djecom s teškoćama u razvoju' stvoreno je šest terapijskih timova stručni voditelj-terapijski pas u Hrvatskoj. Jedan od takvih timova djeluje u Centru za autizam Osijek.

Program započinje na Trgu Ante Starčevića u 10 sati i sadrži sljedeće aktivnosti:

- Kreativne radionice za djecu uz sudjelovanje terapijskog psa;

- Prikaz rada psa vodiča - simulacija kretanja slijepe osobe sa psom vodičem (prolazak staze s preprekama s povezom na očima i stručno tumačenje instruktora);

- Info štand - susret s korisnicima i terapeutima u cilju razmjene informacija i podjele promotivnih materijala.

Drugi dio Programa, okrugli stol na temu 'Pozitivni učinci terapijskih pasa na djecu s teškoćama u razvoju', odvija se u Hotelu Waldinger, Dvorana Waldinger, Županijska 8, 31000 Osijek, a počinje u 12 sati.

Ako ste iz Osijeka, ili se tamo zateknete, posjetite ovaj događaj kako biste široj javnosti približili ovu specifičnu tematiku usmjerenu poboljšanju zdravstvenog stanja i unapređenju razvojnih procesa djece s teškoćama u razvoju.

Više informacija možete dobiti na broj mobitela 091/4816-155.

 

In Portal

 

Povezane vijesti