UDRUGA SRCE Počela gradnja objekta za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom

Svega ovoga ne bi bilo bez marljivih članova udruge, prije svega roditelja, asistenata i volontera, koji su znali na koji način uspješno osmisliti i prijaviti ovaj projekt za bespovratna europska sredstva, rekao je župan Stjepan Kožić

Članovi Udruge Srce, zajednička fotografija.

 

Polaganjem kamena temeljca počela je gradnja objekta za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom Udruge 'Srce' iz Svetog Ivana Zeline. Uz prostorije za stanovanje 12 osoba, u objektu će biti uređene i prostorije za radno-okupacijsku terapiju. Gradnja objekta se u stopostotnom iznosu - s 14,09 milijuna kuna - financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta 'Okruženje za samoostvarenje', u sklopu kojega se objekt gradi, je Udruga 'Srce', a partneri Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.

- Iako se naše društvo sporo razvija, današnje polaganje kamena temeljca je dokaz da ono ipak postaje inkluzivno i da u njemu vidimo budućnost. U proteklih 16 godina Udruga 'Srce' je uvijek oko sebe imala dobre ljude, a njihova pomoć nije izostala ni ovoga puta - rekla je Đurđa Penava, predsjednica 'Srca', dodavši da je projekt 'Okruženje za samoostvarenje' prepun emocija.

- Prepoznali smo da će se izgradnjom ove zgrade ublažiti strah nas roditelja što će biti s našom djecom kada nas više ne bude - rekla je Penava.

Župan Stjepan Kožić rekao je da bi društvo bilo puno osjetljivije prema osobama kojima je potrebna pomoć kada bio bilo više udruga poput 'Srca'.

- Svega ovoga ne bi bilo bez marljivih članova udruge, prije svega roditelja, asistenata i volontera, koji su znali na koji način uspješno osmisliti i prijaviti ovaj projekt za bespovratna europska sredstva. Zagrebačka županija je dosad podržala niz vaših aktivnosti, a bit će uz vas i u budućem vremenu. Pomoći će realizaciju projekata koje ćete iznjedriti s ciljem podizanja kvalitete Polaganje kamena temeljca.života vaših štićenika - rekao je župan.

Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, rekao je da je ovaj projekt kruna suradnje Udruge 'Srce' i Grada, koji je osigurao zemljište za gradnju zgrade, i da veseli što Zelina ima ovakvu udrugu koja svojim aktivnostima podiže život zajednice na višu razinu. Povelju i temeljni kamen blagoslovio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

Udruga 'Srce', osnovana prije 16 godina, okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Pruža im psiho-socijalnu pomoć, individualnu radnu terapiju, logopedske usluge, rehabilitaciju, uslugu osobnog asistenta i pomoćnika u vrtiću, kao i poludnevni boravak u Kući podrške 'Srčeko'.

 

Izvor: Zagrebačka županija

Fotografije: Dražen Kopač

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti