ORAHOVICA Udruzi Jaglac uručen Ugovor za sufinanciranje socijalne usluge poludnevnog boravka

Ovim Ugovorom sufinancirat će se trogodišnji program 'Jaglac' - moj drugi dom, financiran od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka za 25 korisnika

Župan Igor Andrović s članovima udruge Jaglac.

 

Prošli tjedan udrugu Jaglac posjetio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović kako bi osobno uručio Ugovor o direktnom financiranju iz proračuna Virovitičko-podravske županije. Ovim Ugovorom sufinancirat će se trogodišnji program 'Jaglac' - moj drugi dom, financiran od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka za 25 korisnika - osoba s invaliditetom. Direktno ugovaranje osigurava financijsku stabilnost kojom udruga zadržava ključne djelatnike, a korisnicima omogućava kontinuitet u pružanju usluge, što u konačnici doprinosi prevenciji institucionalizacije osoba s invaliditetom.

Udruga Jaglac je jedini pružatelj usluge poludnevnog boravka u lokalnoj zajednici, ali i na širem području Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije, što im, kažu, omogućuje širenje i kvalitetnije pružanje te usluge.

- Drago nam da smo upravo sa županijom sklopili prvi takav ugovor, nadamo se da će ovaj primjer slijediti i Grad Orahovica i naše tri općine, a svakako će nam to biti ulaznica za direktno ugovaranje s resornim ministarstvom u trenutku kada se otvori mogućnost za proširenje mreže pružatelja usluga poludnevnog boravka. Još jednom zahvaljujemo županiji i osnovnoj školi Orahovica na donaciji stare škole u Novoj Jošavi, koja nam je otvorila nove mogućnosti, budući da očekujemo Odluku i ugovaranje EU projekta za rekonstrukciju, nadogradnju i opremanje objekta za pružanje usluge poludnevnog boravka po mjeri korisnika - rekla je Đurđa Šimatović, predsjednica udruge Jaglac.

In Portal

 

Povezane vijesti