BRAČKI PUPOLJCI Radiolog Natko Beck članovima donirao besplatne preglede ultrazvukom

Vrhunska profesionalna zdravstvena usluga u blizini mjesta prebivališta prijeko je potrebna djeci s teškoćama u razvoju, no na otocima to često nije moguće, zbog čega su pregledi doktora Becka unijeli oduševljenje među Bračke pupoljke

 

Potaknut borbom Udruge 'Brački pupoljci' za besplatni trajektni prijevoz na terapije svoj djeci s teškoćama u razvoju s hrvatskih otoka, zagrebački specijalist radiologije doktor Natko Beck svim je hrabrim članovima udruge omogućio besplatne preglede ultrazvukom. Na jedan dan postavio je UZV ambulantu u Supetru, u prostorijama Crvenoga križa, te primio mnoge zainteresirane. Samo jedan odlazak na pregled za djecu s teškoćama u razvoju predstavlja dalek put trajektom i automobilom u pratnji roditelja, stoga ovakav dobrotvoran čin ima veliko značenje kako za djecu, tako i za njihove obitelji.

- Vrhunska profesionalna zdravstvena usluga u blizini mjesta prebivališta prijeko je potrebna djeci s teškoćama u razvoju, no na otocima to često nije moguće, zbog čega su pregledi doktora Becka unijeli oduševljenje među Bračke pupoljke. Stvorio se poduži popis zainteresiranih, a Crveni križ se pobrinuo da imamo privatnost i dovoljno mjesta. U ime svih članova još jednom zahvaljujem dr. Becku što je ovaj dan odvojio samo za nas, kao i na tome što nas već duže vrijeme podupire u radu - naglasila je Mirjana Nižetić, predsjednica Udruge 'Brački pupoljci'.

Doktor Beck, voditelj radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak, svake godine tijekom godišnjeg odmora, koji inače provodi u Bolu na Braču, svoje vrijeme i znanje donira onima koji nemaju mogućnosti odlaska u veće bolnice ili su one udaljene, što je slučaj s hrvatskim otocima. Budući da suvremeni UZV uređaji više ne trebaju struju za rad, a veličine su tableta, preglede nerijetko obavlja i na plaži. Na svojim društvenim mrežama često progovara o mnogim bolestima i zanimljivostima iz poslovnog i privatnog života, zbog čega je i jedan od omiljenih i najpraćenijih zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj.

- Pomaganje drugima dok sam na odmoru ne smatram radom, to je nešto što jednostavno ima smisla. Za Bračke pupoljke znam već neko vrijeme, pratio sam kampanju 'Nešto zbilja važno' i drago mi je što sam ih mogao upoznati uživo i pomoći na ovaj način. Vjerujem kako ćemo se opet sresti i želim im svu sreću u životu i narednom djelovanju - istaknuo je doktor Beck.

Doktor Natko Beck aktivirao se i podupirao borbu Bračkih pupoljaka kojom je, nakon deset godina i prošlogodišnje kampanje 'Nešto zbilja važno', izboreno pravo na zakonom propisan besplatan trajektni prijevoz i za djecu s teškoćama u razvoju, ali i druge godinama zanemarivane i ranjive skupine. Kampanja je u ožujku ove godine dobila nagradu Grand Prix HUOJ-a i za najbolji komunikacijski projekt po mišljenju Hrvatske udruge za odnose s javnošću unutar kategorije odnosa s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinom organizacijama te je u srpnju osvojila najprestižniju svjetsku PR nagradu 'Golden World Awards for Excellence' Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA).

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti