DOBRI DIV Apple ulaže u povoljno stanovanje za osobe s invaliditetom

Tehnološki gigant Apple ulaže milijarde u osiguravanje smještaja za osobe s razvojnim teškoćama

 

Iz tvrtke su rekli kako će osigurati više od 250 novih povoljnih stambenih jedinica ‘od kojih su mnoge rezervirane za veterane, beskućnike ili bivše beskućnike te stanovnike s razvojnim teškoćama’.

Taj potez dio je šire inicijative od 2,5 milijarde dolara najavljene 2019. za pomoć u rješavanju stambene krize u Kaliforniji, gdje je i sjedište tvrtke.

Ove godine Apple je rekao da će izdvojiti 400 milijuna dolara za pomoć vlasnicima domova u Kaliforniji, kao i projektima povoljnog stambenog smještaja, uključujući jedinice za osobe s razvojnim teškoćama.

- U vrijeme kada se toliko članova naše zajednice suočava s neviđenim izazovima, vjerujemo da je ključno osigurati da se njihove nade u budućnost podrže opipljivim programima i rezultatima - rekla je Kristina Raspe, globalna potpredsjednica za nekretnine i objekte u Appleu.

- Budući da su gradovi i države bili prisiljeni zaustaviti mnoga vlastita dugoročna ulaganja u povoljna stambena rješenja usred trenutne javnozdravstvene krize, Apple je ponosan što nastavlja s našim sveobuhvatnim planom za borbu protiv stambene krize u Kaliforniji.

Apple nije jedina tvrtka iz Silicijske doline koja ulaže u stanovanje za osobe s razvojnim teškoćama, podsjeća Disability Scoop. Prošle godine Google je izdvojio 5,3 milijuna dolara za inkluzivni apartmanski kompleks u kojem će 25 posto jedinica biti rezervirano za osobe s razvojnim teškoćama.

 

Autor: Damir Fatušić

 

Povezane vijesti